• Novinky

            • Zmena rozvrhu

            • Vážení rodičia, milí žiaci, 

              upozorňujeme na zmenu rozvrhu v dňoch od 20.4.2021 do 23.4.2021 pre VŠETKY TRIEDY ZŠ! Nový rozvrh nájdete už dnes v aplikácii edupage v časti Rozvrh/ETK (je potrebné sa preklikať na konkrétny deň v ETK, alebo z dostupných rozvrhov vybrať rozvrh s názvom Covid 5., 6., 7. dištančne).

            • Opätovné obnovenie prevádzky

            • Oznamujeme Vám, že po odporúčaní RUVZ Dolný Kubín sa od zajtra 20.4. 2021 obnoví prezenčná výučba žiakov 1. a 3. ročníka ZŠ, od 21.4. sa obnoví prevádzka triedy starších detí v MŠ .

              Podmienkou nástupu  naďalej ostáva negatívny test 1 zákonného zástupcu. Preukazujete sa Čestným vyhlásením o bezinfekčnosti cestne_vyhlasenie_1._stupen_ZS_a_MS.pdf.

              Žiaci 5., 6. a 7. ročníka ostávajú ešte do 23.4. 2021 na dištančnej výučbe.

            • Projekt „ SPOLU MÚDREJŠÍ “

            • Vážení rodičia !

              Naša škola sa stala  úspešným žiadateľom o finančnú dotáciu v projekte Spolu múdrejší.  Ponúkame Vám bezplatné doučovanie pre Vaše deti z predmetov: slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, fyzika, chémia.

              Vyučujúci, ktorí budú doučovať :

              Mgr. Zdeňka Danihelová : SJL 8. ročník, 9. ročník a 6. ročník

              PaedDr. Viera Šuleková : SJL 5. ročník a  7. ročník

              Mgr. Eva Michalicová : SJL 4. ročník

              Mgr. Miroslava Svitková : MAT 4. ročník

              Mgr. Eva Floreková : MAT 5. ročník, 7. ročník a  9. ročník

              Mgr. Eva Valeková : MAT 6. ročník a 8. ročník

              Mgr. Ľubica Púčeková : žiaci so ŠVVP

              Mgr. Anna Punová : ANJ 7. ročník a 9. ročník

              Mgr. Patrícia Gregušková : ANJ 5. ročník, 6. ročník a 8. ročník / od 3. 5. 2021/

              Mgr. Renáta Kropáčková : predmety FYZ a CHE

              Využite túto možnosť pre Vaše deti !!!

              Doučovanie bude prebiehať cez pracovné dni v týždni – hneď po vyučovaní / po obednej prestávke – od 12.40 /.

              Jednotliví doučujúci budú s Vami komunikovať cez edupage a oznámia Vám deň a čas, kedy bude doučovanie prebiehať.

               

            • Prerušenie prevádzky triedy starších detí MŠ a prezenčného vyučovania v 1. a 3. triede ZŠ- AKTUALIZÁCIA

            •  Pozor !!! Aktualizácia oznamu !!!

              Vážení rodičia !

              Po konzultácii s RUVZ Dolný Kubín Vám oznamujeme, že od 17.4. 2021 do 23. 4. 2021 bude prerušená prevádzka triedy starších detí MŠ  a taktiež bude prerušené prezenčné vyučovanie v 3. triede a 1. triede ZŠ. Dôvodom opatrenia je vyhodnotenie detí / žiakov / spomínaných tried ako úzky kontakt s pozitívnou osobou na koronavírus.

              Žiadame Vás o obmedzenie sociálnych kontaktov detí a sledovanie zdravotného stavu. V priebehu nasledujúceho týždňa Vás budeme informovať o obnovení prevádzky a prezenčnom vyučovaní.

              Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

            • Zmena rozvrhu od 19.4.2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci, 

              upozorňujeme na zmenu rozvrhu v týždni od 19.4.2021 do 24.4.2021 pre VŠETKY TRIEDY ZŠ! Nový rozvrh nájdete už dnes v aplikácii edupage v časti Rozvrh/ETK (je potrebné sa preklikať na budúci týždeň v ETK, alebo z dostupných rozvrhov vybrať rozvrh s názvom Covid 3.,5., 6., 7. dištančne).

              Prajeme Vám krásny víkend.

               

            • Prevádzka ZŠ od 19.4.2021

            • Vážení rodičia !

              Oznamujeme Vám, že od pondelka 19.4. 2021 sa obnoví prezenčná výučba žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ. Podmienkou nástupu je negatívny test žiaka aj 1 zákonného zástupcu. Preukazujete sa Čestným vyhlásením o bezinfekčnosti cestne_vyhlasenie_8._a_9._rocnik_ZS.pdf.

              Prezenčná výučba pokračuje aj v ročníkoch 1.-4. a MŠ. Podmienkou nástupu  naďalej ostáva negatívny test 1 zákonného zástupcu. Preukazujete sa Čestným vyhlásením o bezinfekčnosti cestne_vyhlasenie_1._stupen_ZS_a_MS.pdf.

              Žiaci 5., 6. a 7. ročníka ostávajú ešte do 23.4. 2021 na dištančnej výučbe.

              Rozvrh hodín pre všetky ročníky bude zverejnený v piatok 16.4.2021 (v časti Rozvrh/ ETK).

              Testovanie bude prebiehať v obci Žaškov v piatok 16.4. 2021 od 12.00 do 19.30 a v obci Párnica v sobotu 17.4. 2021 od 8.00 do 18.00.


              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Súťažíme s Peťkom Vaňkom o výhru v súťaži Čitateľský oriešok

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              naši druháci sa zapojili do súťaže Čitateľský oriešok- správne odpovedali na súťažné otázky a nakreslili obrázok týkajúci sa príbehov, ktoré v škole prečítali. Zo všetkých obrázkov, ktoré odoslali druháci z celého Slovenska, odborná porota vybrala aj jeden obrázok, ktorý namaľoval náš druháčik- Peťko Vaňko. Prosíme Vás o LIKE na Facebooku RAABE v kategórii Čitateľský oriešok 7- 2. ročník, fotka č. 66.

              Hlasovanie na Facebooku RAABE končí 17. mája 2021 o 12:00 hodine! 

              Všetkým Vám vopred ďakujeme :)

            • Prevádzka ZŠ a MŠ od 12.4.2021

            • Vážení rodičia !

              Od pondelka 12.4. 2021 bude MŠ aj 1. stupeň ZŠ v prevádzke bez obmedzenia zamestnania rodičov s podmienkou negatívneho testu rodiča.  Preukazujete sa aktualizovaným Čestným vyhlásením o bezinfekčnosti (cestne_vyhlasenie_1._stupen_ZS_a_MS.docx) . O testy kloktaním rodičia žiakov 2. stupňa neprejavili dostatočný záujem. Škola zatiaľ tento spôsob testovania nebude organizovať. Môžete využiť testovanie v obci Žaškov alebo Párnica.

              2. stupeň ZŠ zostáva budúci týždeň  ešte na dištančnej forme vyučovania.

              Ďakujeme.

            • Prevádzka ZŠ od 7.4.2021

            • Vážení rodičia !

              Prevádzka ZŠ ostáva  od stredy 7. 4. 2021  naďalej v nasledujúcom  režime. Podľa Rozhodnutia MŠVVaŠ SR takáto situácia je zatiaľ do piatku 9.4. 2021- vrátane :

               Otvára sa  prezenčné vyučovanie prednostne  pre :

              • žiakov 1. stupňa, ktorých rodičia nemajú možnosť ostať doma,  zamestnávateľ a povaha práce im neumožňuje vykonávať  prácu z domácnosti / home office/,
              • žiakov, ktorých rodičia nedokážu zabezpečiť plnohodnotnú online výučbu / resp. neumožňujú to podmienky v domácnosti alebo iné okolnosti /
              • ak to kapacita školy umožní, môže riaditeľ školy rozhodnúť o prezenčnej výučbe žiakov podľa individuálnych podmienok

              Podmienkou nástupu je riadne vypísané a podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zamestnaní a o negatívnom teste na COVID 19 (cestne_vyhlasenie_1._stupen._docx_a_MS.pdf).  

              Žiaci 2. stupňa ostávajú naďalej na dištančnom vzdelávaní.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností volajte na t. č. : 0915 821 422 alebo píšte: riaditelzaskov@gmail.com



            • 2. apríl – svetový deň povedomia o autizme

            • Slovensko sa pripája k celosvetovej kampani Rozsvieť modrú, ktorá vychádza z iniciatívy jednej z najvýznamnejších svetových organizácií Autism Speaks. Druhý apríl bol rezolúciou Organizácie Spojených Národov prijatý ako Svetový deň povedomia o autizme. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o autizmea snaha začleniť ich medzi seba a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

               Druhého apríla vyjadríte podporu autistom a ich blízkym tak, že si oblečiete niečo modré. Ako prejav úcty k tejto vývinovej poruche sa 2. apríla významné budovy a stavby po celom svete rozžiaria na modro. Táto farba je symbolom komunikácie.

              Ani my neostávame ľahostajní a pripájame sa k tejto krásnej myšlienke aj my. Pridajte sa k nám :) Kľudne tak môžete urobiť už dnes so svojimi príbuznými- nezabudnite poslať fotografiu seba alebo svojich príbuzných "v modrom" pani učiteľke Valekovej. Dúfame, že naša škola pri tejto príležitosti "OMODRIE" :) v stredu po veľkonočných prázdninách. 

              Takže milí prvostupniari, v stredu sa na Vás tešíme v modrom :)

               

            • Prianie a poďakovanie

            • Vážení rodičia !

              Za celý kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Žaškov Vám prajem príjemné prežitie veľkonočných sviatkov, veľa zdravia a oddychu v kruhu najbližších.

              O prípadných zmenách v organizácii vyučovania / z dištančnej formy na prezenčnú / budete informovaní prostredníctvom webstránky školy. Zatiaľ je situácia taká, že 7.4. 2021 do školy prezenčne nastúpia žiaci 1.-4. ZŠ a deti MŠ v obmedzenom  režime- prednostne  deti, ktorých rodičia nemôžu vykonávať prácu z domu. Podmienkou bude naďalej negatívny test rodičov na COVID 19. Preukazujete sa Čestným vyhlásením o negatívnom teste a zamestnaní. Podľa posledného Rozhodnutia MŠVVaŠ SR z 31.3. 2021 by sa situácia mohla zmeniť najbližšie až k 12.4. 2021.

              Ďakujeme Vám za spoluprácu a prosíme naďalej  o dôslednosť a zodpovednosť pri plnení všetkých podmienok súvisiacich s prezenčnou výučbou v ZŠ a MŠ.

              Ďakujeme Vám za podporu a spoluprácu pri dištančnom vyučovaní.

              Mgr. Anna Punová

              r.š.

            • Prerušenie prevádzky MŠ a ZŠ – 1. a 4. ročník a organizácia vyučovania od pondelka 29.3. 2021

            • Vážení rodičia !

              Oznamujeme Vám, že ročníky 1. a 4. ZŠ  ostávajú od 26. 3. 2021- od zajtra na dištančnom online vyučovaní nakoľko žiaci boli vyhodnotení ako možnosť prvého kontaktu s pozitívnou osobou na COVID 19 podľa pravidiel platného Covidautomatu. Karanténa trvá  od 26. 3. 2021 do 6. 4. 2021 / vrátane/. Rodičom odporúčame sledovať svoj zdravotný stav, zdravotný stav svojich detí a podstúpiť antigénový test alebo RT-PCR test. ZŠ s MŠ Žaškov vydáva  toto opatrenie po odporúčaní RÚVZ Dolný Kubín a po súhlase zriaďovateľa.  Prezenčné vyučovanie týchto ročníkov bude obnovené až 7.4. 2021 podľa prevádzkových pravidiel, ktoré budú zverejnené. Poprosíme Vás o zvýšenú pozornosť našej webovej stránky a rodičovského konta edupage.  

              Žiakom  bude poskytnuté  online vyučovanie podľa upraveného rozvrhu (rozvrh už bol zverejnený). Rodičia detí  ZŠ uvedených tried majú nárok na pandemickú OČR až do obnovenia prevádzky.

              2. trieda 3. trieda ZŠ ostáva na prezenčnom vyučovaní  až do 31.3. 2021- streda / do veľkonočných prázdnin /. Rodičia sa musia v pondelok 29.3. 2021 preukázať Čestným vyhlásením a negatívnom teste na COVID 19 a o zamestnaní.  

              Ďakujeme za pochopenie.

            • Ponožková výzva

            •  Ponožková Výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.
              Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

              Tejto akcie sa zúčastní aj naša škola :) 

              Prvostupniarom stačí v pondelok ráno navliecť na nôžky dve rozdielne ponožky a stráviť veselý farebný deň v škole :)

              Druhostupniari môžu s rozdielnymi ponožkami pobehovať medzi svojimi blízkymi v dome, zdokumentovať a foto poslať pani učiteľke Rusnákovej :)

              Staň sa členom veľkej skupiny, ktorej rozdielnosť nevadí :)

            • Prevádzka ZŠ od 22.3.2021

            • Vážení rodičia !

              Prevádzka ZŠ ostáva od pondelka 22.3. 2021 naďalej v nasledujúcom  režime :

               Otvára sa prezenčné vyučovanie prednostne  pre :

              • žiakov 1. stupňa, ktorých rodičia nemajú možnosť ostať doma,  zamestnávateľ a povaha práce im neumožňuje vykonávať  prácu z domácnosti / homeoffice/,
              • žiakov, ktorých rodičia nedokážu zabezpečiť plnohodnotnú online výučbu / resp. neumožňujú to podmienky v domácnosti alebo iné okolnosti /
              • ak to kapacita školy umožní, môže riaditeľ školy rozhodnúť o prezenčnej výučbe žiakov podľa individuálnych podmienok

              Podmienkou nástupu je riadne vypísané a podpísané Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zamestnani_a_o_negativnom_teste_na_COVID_19..docx​​​​​​​Môžete využiť testovanie v obci Žaškov alebo Párnica. Triedne pani učiteľky rozdajú  žiakom Čestné vyhlásenia zajtra- v piatok.

              Podmienky prevádzky školy sa budú prehodnocovať vo štvrtok 25.3. 2021 a škola následne vydá ďalšie usmernenie.

              Žiaci 2. stupňa ostávajú naďalej na dištančnom vzdelávaní.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností volajte na t. č. : 0915821422 alebo píšte: riaditelzaskov@gmail.com

            • Prevádzka ZŠ od 15.3.2021

            • Vážení rodičia !

              Epidemiologická situácia v našom okrese je stále nepriaznivá a RUVZ Dolný Kubín naďalej neodporúča otvorenie prezenčnej výučby na 1. stupni ZŠ, avšak rešpektuje rozhodnutie o prevádzke škôl jednotlivých zriaďovateľov a riaditeľov ZŠ.

              Na základe uvedeného ZŠ s MŠ Žaškov od pondelka 15.3. 2021 otvára prezenčné vyučovanie prednostne  pre :

              • žiakov 1. stupňa, ktorých rodičia nemajú možnosť ostať doma,  zamestnávateľ a povaha práce im neumožňuje vykonávať  prácu z domácnosti / home office/,
              • žiakov, ktorých rodičia nedokážu zabezpečiť plnohodnotnú online výučbu / resp. neumožňujú to podmienky v domácnosti alebo iné okolnosti /
              • ak to kapacita školy umožní, môže riaditeľ školy rozhodnúť o prezenčnej výučbe žiakov podľa individuálnych podmienok

              Podmienkou nástupu je riadne vypísané a podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zamestnaní a o negatívnom teste na COVID 19.  Môžete využiť testovanie v obci Žaškov alebo Párnica.

              Podmienky prevádzky školy sa budú prehodnocovať vo štvrtok 18. 3. 2021 a škola následne vydá ďalšie usmernenie.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností volajte na t. č. : 0915 821 422 alebo píšte: riaditelzaskov@gmail.com

            • Prevádzka MŠ od 15.3.2021

            • Vážení rodičia !

               Epidemiologická  situácia v našom okrese je stále nepriaznivá a od pondelka- 15.3. 2021 sa budeme stále  nachádzať v „čiernej zóne“.  RUVZ Dolný Kubín naďalej neodporúča otvorenie prevádzok MŠ, avšak rešpektuje rozhodnutie o prevádzke škôl jednotlivých zriaďovateľov a riaditeľov.

              Na základe uvedeného ZŠ s MŠ Žaškov od pondelka 15.3. 2021 otvára prevádzku prednostne  pre :

              • deti, ktorých rodičia nemajú možnosť ostať doma,  zamestnávateľ a povaha práce im neumožňuje vykonávať  prácu z domácnosti / home office/,
              • ak to kapacita MŠ umožní, môže riaditeľka školy rozhodnúť  podľa individuálnych podmienok, / osobitné podmienky dochádzky je nutné prekonzultovať s riaditeľkou ZŠ s MŠ Žaškov/.

               

              Podmienkou nástupu je riadne vypísané a podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zamestnaní a o negatívnom teste na COVID 19.

              Podmienky prevádzky MŠ sa budú prehodnocovať vo štvrtok 18. 3. 2021 a škola následne vydá ďalšie usmernenie. Ak sa situácia začne zlepšovať, je možné prehodnotiť možnosti prevádzky MŠ aj priebežne.

              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Prevádzka ZŠ a MŠ od 8.3.2021

            • Vážení rodičia !

              Na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v našom okrese a toho, že sa od pondelka budeme nachádzať v „čiernej zóne“ , vydalo RUVZ Dolný Kubín stanovisko, že neodporúča otvorenie prezenčnej výučby na 1. stupni ZŠ, avšak rešpektuje rozhodnutie o prevádzke škôl jednotlivých zriaďovateľov a riaditeľov ZŠ.

              Na základe uvedeného ZŠ s MŠ Žaškov od pondelka 8.3. 2021 otvára prezenčné vyučovanie prednostne  pre :

              • žiakov 1. stupňa, ktorých rodičia nemajú možnosť ostať doma,  zamestnávateľ a povaha práce im neumožňuje vykonávať  prácu z domácnosti / home office/,
              • žiakov, ktorých rodičia nedokážu zabezpečiť plnohodnotnú online výučbu / resp. neumožňujú to podmienky v domácnosti alebo iné okolnosti /
              • ak to kapacita školy umožní, môže riaditeľ školy rozhodnúť o prezenčnej výučbe žiakov podľa individuálnych podmienok

              Podmienkou nástupu je riadne vypísané a podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zamestnaní a o negatívnom teste na COVID 19.

              Podmienky prevádzky školy sa budú prehodnocovať v piatok 12.3. 2021 a škola následne vydá ďalšie usmernenie.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností volajte na t. č. : 0915 821 422 alebo píšte: riaditelzaskov@gmail.com

            • Karneval v MŠ

            • Naša škôlka sa zahalila do karnevalového šatu. Krásne kostýmy, masky prichádzali do vyzdobených tried. Deti vítala veselá hudba  a fašiangová nálada. Každá maska sa smelo predstavila,spoločne sme si zaspievali, zasúťažili , zatancovali sme si metlový tanec a s veľkou chuťou si deti zamaškrtili  na malom občerstvení. Každá krásna maska bola odmeneá fašiangovým diplomom, sladkou odmenou.

            • Forma vyučovania žiakov ZŠ a MŠ od 1.3.2021

            • Vážení rodičia !

              Od 1.3. 2021  / pondelok / pokračuje prezenčná výučba žiakov ZŠ 1.-4.bežná prevádzka MŠ.  Žiaci 5.-9. ročníka ZŠ ostávajú na dištančnej výučbe. V priebehu nasledujúceho týždňa však môže dôjsť k zmenám. Prosíme Vás, venujte zvýšenú pozornosť Vášmu edupage rodičovskému kontu a našej webstránke školy. Budeme Vás ihneď informovať.

              Ďakujeme za pochopenie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje