• Novinky

            • Papieriková výzva

            • Ahojte, máme tu pre Vás ďalšiu výzvu, kde ako aj minule budú prví traja z prvého stupňa a prví traja z druhého stupňa ocenení.Ak by ste sa radi zapojili, pozrite si krátke video s inštrukciami, ktoré nájdete na: https://www.youtube.com/watch?v=_4TqEZbSRRY . Výzva bude prebiehať od 16.5. do 24.5. ( vrátane ). Kto sa chce zapojiť, stačí sa pri výzve natočiť a poslať mi (p. uč. Chyľovi) výsledný čas na edupage, po 25.5. oslovím prvých troch z prvého a prvých troch z druhého stupňa, ktorí dosiahnú najlepšie výsledky, aby mi zaslali video a odkontrolujem, či prebehlo všetko v rámci stanovených pravidiel. Pokiaľ by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte mi napísať alebo kľudne zavolať (0907139298). Teším sa na Vaše časy.

              Mgr. Tomáš Chyľa

            • Nájom multifunkčného ihriska

            • Vážení nájomcovia !
              Od pondelka 11.5. 2020 je opäť možný prenájom vonkajšieho multifunkčného ihriska pri ZŠ s MŠ Žaškov. Nevyhnutné sú prísne hygienické a preventívne opatrenia. Telocvičňa a šatne ostávajú zatiaľ zatvorené. V prípade záujmu využite nasledovné kontakty : 0915 821 422 alebo riaditelzaskov@gmail.com

            • Deň Zeme v MŠ

            • Ani korona vírus neodradil škôlkarov a ich rodinných príslušníkov od toho, aby sa počas Dňa Zeme pripojili k ľuďom, ktorým na nej záleží. Vyhrnuli si rukávy a spoločne sa pustili do práce. Zbierali odpadky po lúkach, kroví, popri potoku. Stali sa pre nás hrdinami týchto dní.

            • Upozornenie na nutnosť vyplnenia dotazníkov

            • Vážení rodičia, chceli by sme Vás požiadať o vyplnenie dotazníka „Výber voliteľných predmetov NBE, NBK a ETV v školskom roku  2020/2021“ (je nutné, aby vyplnili rodičia všetkých žiakov 1.-8. ročníka) a dotazníka „Prihlásenie dieťaťa do ŠKD v školskom roku 2020/2021“ (len rodičia žiakov 1.-4. ročníka, ktorí majú záujem o to, aby ich dieťa v školskom roku 2020/2021 navštevovalo ŠKD). Vyplnenie dotazníkov prostredníctvom žiackeho konta nie je dostačujúce!

              Ďakujeme za pochopenie.

            • Lámanie rekordov v počte prejdených krokov

            • Dňa 22.04.2020 bol Deň Zeme a tak sme sa rozhodli, že zorganizujeme výzvu, aby sme v tieto krásne jarné dni spravili niečo nie len sami pre seba, ale aj pre prírodu v ktorej žijeme. Od 20.4. ste mi zasielali počty krokov, ktoré sme postupne vyhodnocovali. Maximálny počet dosiahol Jakub Valek, ktorý sa stal víťazom našej výzvy s počtom krokov 30174, čo bolo viac ako 21 km. Za ním na krásnom druhom mieste sa umiestnil Mateo Mikuš s počtom krokov 28552 a na treťom mieste Adam Hollý, ktorý za jeden deň nakráčal 22545 krokov čo bolo viac ako 15 km. Za nimi nasledujú

              Lukáš Kytas

              21433

              Tatiana Maťašáková

              21334

              Sofia Lacková

              15238

              Lenka Chmarová

              15080

              Filip Migo

              12881

              Roman Kubačka

              12792

              Nina Hrašková

              12158

              Miriam Solivajsová

              11340

              Nikolas Kolárik

              10452

              Nikola Faglicová

              10424

              Sebastián Mužila

              10123

              Nikola Maťašáková

              9245

              Erika Maťašáková

              8655

              Sabinka Babiaková

              8560

              David Škuta

              8410

              Bibiána Škutová

              8348

              Simon Kolárik

              7530

              Sebastián Tomovčík

              7018

              Lukáš Slovík

              6053

              Matúš Paluga

              5819

              Sofia Macková

              5632

              Miriam Migová                                                                                                                                        5575

               

               Víťazom srdečne blahoželáme a dodatočne ich oceníme, keď sa znova otvoria brány našej školy. Samozrejme ďakujeme aj všetkým ostatným, ktorí sa do výzvy zapojili.

            • Deň Zeme

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              veľmi milo nás prekvapil počet prichádzajúcich fotiek, ktoré ste spravili počas zbierania odpadkov vo svojom okolí. Sme veľmi hrdí, že našu školu navštevujú takí uvedomelí žiaci ako ste vy. Aj vašou zásluhou bude naša príroda odbremenená o mnoho odpadkov, ktoré do nej nepatria. Veríme, že tak ako rastie počet ľudí, ktorí sa o svoje okolie starajú, tak bude aj klesať počet tých, ktorí si mýlia našu prírodu so smetiskom. Všetkým, ktorí sa do tejto akcie zapojili patrí obrovská VĎAKA!

               

               

            • Vyhodnotenie súťaže z Veľkej noci

            • Fotky veľkonočných výzdob, ktoré nám deti posielali boli naozaj krásne. Rozhodli sme sa preto, že odmeníme všetkých žiakov, ktorí sa do súťaže o veľkonočnú výzdobu, zapojili. Prvou odmenou bude zverejnenie fotky, ktorú ste nám poslali, druhá vás bude čakať po nástupe do školy. Za zapojenie do súťaže ďakujeme Natálke a Maťkovi Škutovcom, Natálke Valekovej, Soničke Kubačkovej, Lukášovi Kurnotovi, Ninke a Emke Slovíkovej.

              S pozdravom vaše vychovávateľky z ŠKD

            • Koncoročné hodnotenie

            • Vážení rodičia !

              Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR vedenie ZŠ s MŠ Žaškov rozhodlo o zrušení klasifikácie nasledovných vyučovacích  predmetov na konci školského roka 2019/2020 : telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, regionálna výchova, etická výchova, náboženská výchova, pracovné vyučovanie .  Predmety budú na konci školského roka ohodnotené slovom : absolvoval/a/.  Ostatné vyučovacie predmety budú na konci školského roka hodnotené známkou alebo slovným hodnotením – v závislosti od toho, ako rozhodne vedenie školy po prerokovaní v pedagogickej rade do 15.6. 2020. Výnimku tvoria žiaci 1. ročníka ZŠ, ktorí budú na koncoročnom vysvedčení hodnotení slovne.

              Ďakujeme Vám za neustálu podporu a spoluprácu v tejto náročnej situácii.

              Mgr. Anna Punová

              ZŠ s MŠ Žaškov

            • Veľkonočná súťaž

            • Milí žiaci, určite mnohí z vás venovali svoj čas príprave veľkonočnej výzdoby alebo zdobeniu veľkonočných vajíčok. Pani učiteľka Rusnáková a pani učiteľka Čadová vás vyzývajú, aby ste svoju tvorbu odfotili a poslali im ju cez edupage. Pozor, zapojiť sa môžu žiaci celej školy, nielen žiaci z ŠKD. Výhercovia budú odmenení hneď po návrate do školy. Fotografie môžete posielať do stredy 15.4.2020.

              Tešíme sa na každý jeden skvelý nápad. S pozdravom vaše vychovávateľky.

               

            • Prianie

            • Pučiace stromy, rozkvitnuté lúky a vtáčí štebot nám potichu šepkajú, že sú tu sviatky Veľkej noci.

              I preto Vám želáme, aby tieto dni naplnili vaše srdcia pokojom a rodinnou pohodou.

              Kolektív ZŠ s MŠ Žaškov

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • Vážení rodičia budúcich prvákov ZŠ s MŠ Žaškov !

              Srdečne Vás pozývame na zápis do 1. ročníka ZŠ, ktorý sa uskutoční dňa 7.4. 2020 v čase od 12.00 do 16.00 hod. Vzhľadom na situáciu so šíriacim sa respiračným ochorením COVID- 19 sa zápis uskutoční individuálnou formou bez prítomnosti detí. Boli sme nútení prijať nasledujúce opatrenia :

              Žiadame rodičov :

              1. vstupovať do ZŠ a do triedy v maximálnom počte 2 osoby
              2. použiť ochranné rúško na tvár, hygienické rukavice a doniesť si vlastné pero

              Na web stránke školy :  https://zszaskov.edupage.org/  máte stále možnosť vyplniť elektronickú  prihlášku do ZŠ a týmto krokom zápis urýchliť. Prineste si so sebou : občiansky preukaz, rodný list dieťaťa a 6 eur na školské pomôcky. V prípade, že sa nemôžete zúčastniť na zápise, kontaktujte nás na t. č. : 0915821422 alebo mailom : riaditelzaskov@gmail.com

              Ďakujeme za porozumenie a tešíme sa na Vás!

               

            • Platby počas prerušnej prevádzky ZŠ s MŠ

            • Vážení rodičia !

              ZŠ s MŠ Žaškov vydáva usmernenie k platbám za MŠ, ŠJ, CVČ a ŠKD v období prerušenia prevádzky školy a školských zariadení v čase od 16.3. 2020 do odvolania :

              Platby naďalej uhrádzajte v pôvodnej výške a frekvencii. Po opätovnom otvorení prevádzky školy a školských zariadení Vám bude na účet zaslané vyúčtovanie nespotrebovaných platieb za MŠ- školné, MŠ- stravné / okrem predškolákov /, ŠJ- réžia, CVČ- krúžky a ŠKD- mesačná platba do 10 dní od obnovenia prevádzky. V prípade, že sa prevádzka škôl neobnoví do začiatku letných prázdnin, platby Vám budú vrátené  najneskôr do 10.7. 2020.  Rozhodli sme sa tak z dôvodu prehľadnosti všetkých platieb od rodičov, nakoľko mnohí rodičia zaplatili niektoré poplatky do konca školského roka v predstihu.  Dopravné žiakom z Párnice bude vyplatené za mesiac marec do 10.4. 2020 na účet rodiča a za ďalšie mesiace najneskôr do 10.7. 2020.  V prípade akýchkoľvek nejasností volajte na t. č. : 0915821422 alebo napíšte svoju pripomienku na mail : riaditelzaskov@gmail.com

              Ďakujeme za porozumenie.

               

            • Prevádzka ZŠ s MŠ Žaškov

            • Vážení rodičia !

              MŠVVaŠ SR opätovne rozhodlo o uzatvorení všetkých škôl a školských zariadení v termíne od 30.3. 2020 / pondelok/  až do odvolania, z dôvodu šíriaceho sa respiračného ochorenia COVID- 19.  O všetkých zmenách v súvislosti s prevádzkou ZŠ s MŠ Žaškov budete neodkladne informovaní prostredníctvom web stránky školy. Prosíme Vás naďalej o spoluprácu pri e-learningu cez kontá edupage. Školská jedáleň a Školský klub detí nebudú v prevádzke. Žiaci budú automaticky odhlásení. O poplatkoch do ŠJ, ŠKD, CVČ a MŠ za mesiace marec a apríl 2020 bude vydané osobitné usmernenie, ktoré bude zverejnené na web stránke školy.

              Ďakujeme za porozumenie !

            • Telocvičňa

            • ZŠ s MŠ Žaškov predlžuje nariadenie o zákaze vstupu cudzím osobám do telocvične od 28.3. 2020 do odvolania. O akejkoľvek zmene budú športové skupiny informované telefonicky alebo mailom.

              Ďakujeme za porozumenie !

            • Edupage

            • Milí rodičia,

              príchod korona vírusu narušil zabehnuté postupy v celom svete. S touto neštandardnou situáciou sa snažíme vysporiadať aj my v školstve. Verte nám, že ani pre nás nie je jednoduché riešiť vyučovanie "na diaľku". Aj keď sa snažíme, občas našu prípravu marí systém, prostredníctvom ktorého sa chceme kontaktovať s vami a s vašimi deťmi- edupage. Občasné zlyhanie (žiakovi neprišlo zadanie DÚ, nezobrazilo prílohu....) edupage-u je systémovou chybou, ktorú my nedokážeme odstrániť a s ktorou majú problém školy na celom Slovensku. Preto vás chceme poprosiť, aby ste v prípade akéhokoľvek problému neváhali a daného vyučujúceho kontaktovali telefonicky, alebo prostredníctvom e-mailu (https://zszaskov.edupage.org/a/pedagogicki-zamestnanci).

              O všetkých zmenách a nariadenich Ministerstva školstva budete informovaní prostredníctvom našej webstránky.

              Všetci dúfame, že život sa čoskoro vráti do "normálu" a nevieme sa dočkať, kedy sa priestomi školy bude opäť šíriť detský krik a smiech. Všetkým prajeme hlavne PEVNÉ ZDRAVIE.

            • Prerušenie vyučovania v ZŠ s MŠ Žaškov

            • MŠVVaŠ SR  podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19

              prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

              Všetci žiaci budú z obedov v ŠJ automaticky odhlásení od pondelka 16.3. 2020.

              Vyučovanie bude prebiehať v bežnom režime od pondelka 30.3. 2020. Opäť v prevádzke budú  taktiež Školská jedáleň, Centrum voľného času, Školský klub detí a Materská škola v Žaškove. Počas prerušeného vyučovania bude výuka prebiehať formou e-learningu cez web stránku školy- edupage. Každý žiak je povinný splniť zadania, ktoré dostane od svojho vyučujúceho. Z tohto dôvodu Vám boli včera opätovne mailom rozposlané prihlasovacie údaje do služby edupage (opatrenie pre rodičov, ktorí edupage konto ešte nemajú). Tieto údaje slúžia na prihlasovanie pre rodiča- rodičovské konto. Zároveň včera každý žiak školy dostal svoje prihlasovacie údaje vytlačené v papierovej forme- žiacke konto. Ak by ste mali akýkoľvek problém s prihlásením, volajte na 0908460523.

              Zadania môžu byť aj klasifikované- v závislosti od rozhodnutia vyučujúceho za daný predmet. Prosíme rodičov o spoluprácu.

              Ďakujeme za porozumenie !

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje