• Novinky

            • Karanténne opatrenie

            • Vážení rodičia !

              Po výskyte pozitívne testovaného žiaka na COVID 19 sa naša škola v zmysle platného Školského semaforu prepína do oranžovej fázy. Karanténne opatrenie je platné pre žiakov 8. ročníka od 30.9. 2021 do 7.10. 2021 vrátane. Pre žiakov 8. ročníka bude od zajtra zabezpečené dištančné vzdelávanie prostredníctvom platformy ZOOM a zadaní. Sledujte svoje rodičovské konto Edupage. Žiaci sa na dištančné vzdelávanie prihlasujú cez svoje žiacke kontá.

              Ostatné ročníky zostávajú v nezmenenom režime. V prípade akýchkoľvek zmien budete včas informovaní.

              Ďakujem.

              Mgr. Anna Punová

            • Do školy na bicykli

            • Milí žiaci a všetci priatelia ZŠ s MŠ Žaškov.

              Naša škola je zapojená do kampane " Do školy na bicykli", ktorá trvá v termíne od 27.9. 2021 do 8.10. 2021.

               Vieme, že  využívate ekologickú dopravu do školy naozaj stále / bicykle, kolobežky, odrážadlá.../- veríme preto, že aj teraz sa počas 2 týždňov do kampane zapoja naozaj všetci - pani učiteľky a ostatní zamestnanci školy nie sú výnimkou.

              Je to jednoduché... Prísť do školy na bicykli, kolobežke...a nahlásiť to triednej pani učiteľke. Priebežne si budeme robiť pekné fotky potrebné na dokumentáciu realizácie aktivity. Máme šancu získať pekné ceny.

              Vopred Vám ďakujeme za Vašu účasť.

            • Prechod do čerenej fázy COVID automatu

            • Vážení rodičia !

              Od pondelka 27.9. 2021 sa bude náš okres Dolný Kubín nachádzať v červenej fáze COVID automatu. Prosíme Vás o dôsledné sledovanie zdravotného stavu Vašich detí. Povinnosťou ostáva naďalej prekrytie horných dýchacích ciest rúškom – použitie respirátora nechávame na zvážení rodiča.

              Ďakujeme !

            • Triedne ZRPŠ

            • Vážení rodičia,
              pozývame Vás  na triedne ZRPŠ, ktoré sa uskutoční dňa 14.9.2021 (utorok) v čase od 15:15 do 17:30 hod. v jednotlivých triedach.
              Tešíme sa na Vašu účasť.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

            • Vážení rodičia !

              Dňa 2.9. 20218.00 sa začína nový školský rok 2021/2022 slávnostným príhovorom. Vstup žiakov a rodičov do školy podlieha sprísneným protiepidemiologickým opatreniam. Vstup rodičov do školy je zakázaný, výnimku má jeden z rodičov prvákov. Po slávnostnom otvorení školského roka na hlavnej chodbe pôjdu žiaci do svojich tried s triednymi  pani učiteľkami. V tento deň klasické vyučovanie ešte nebude, žiaci pôjdu domov o 10.40 hod. Školská jedáleň a Školský klub detí začne riadnu prevádzku od 3.9. 2021.

              Základné protiepidemiologické pravidlá :               

              1. Rodič je povinný pred nástupom dieťaťa do školy podať elektronické Vyhlásenie o bezpríznakovosti. Rodič  podáva vyhlásenie cez svoje rodičovské konto Edupage- Žiadosti- Vyhlásenia.
              2. Rodič môže ospravedlniť žiaka na maximálne 5 po sebe nasledujúcich dní. Ak absencia trvá dlhšie, rodič musí predložiť lekárske potvrdenie o chorobe.
              3. Rodič je povinný zabezpečiť žiakovi na každý deň 2 rúškapapierové vreckovky. Prekrytie horných dýchacích ciest je počas vyučovania povinné pre všetkých žiakov ZŠ.
              4. V pravidelných intervaloch bude prebiehať dezinfekcia školských priestorov.
              5. Povinné zostáva meranie telesnej teploty pred vstupom do školy a dezinfekcia rúk.

               

              Vopred ďakujeme za spoluprácu !

            • Poplatky za obedy v ŠJ

            • Vážení rodičia !

              Prosíme Vás o úhradu poplatkov za obedy v Školskej jedálni. Vzhľadom na zmenu v dotáciách – zrušenie tzv. „obedov zadarmo“ sú  mesačné poplatky nasledovné :

               

              Deti MŠ : 39 € / mesiac

              Žiaci 1 stupeň ZŠ : 33 € / mesiac

              Žiaci 2. stupeň ZŠ : 34,60 € / mesiac

               

              Ak ste splnili podmienky získania dotácie / hmotná núdza, príjem nižší ako životné minimum alebo čestné vyhlásenie / mesačné poplatky pre Vás budú:

               

              Deti MŠ : 13 € / mesiac / 10 € réžia + doplatok za stravu 3 € /

              Žiaci 1 stupeň ZŠ : 10€ / mesiac / réžia /

              Žiaci 2. stupeň ZŠ : 10 € / mesiac / réžia/

               

              Platby si nastavte tak, aby poplatok za obed  na september 2021 bol pripísaný na účet najneskôr 30.8. 2021.

              Pre žiakov ZŠ sa začína variť od 3.9. 2021, pre deti MŠ sa varí od 2.9. 2021.

               

               

              Ďakujeme

               

                                                

                                                                              Mgr. Anna Punová                       riaditeľka ZŠ s MŠ Žaškov

              v Žaškove  20.  8. 2021

            • Zisťovanie záujmu o domáce antigénové testovanie

            • Vážení rodičia !

              Z iniciatívy MŠVVaŠ SR Vám dávame do pozornosti možnosť objednať si 25 ks setov na domáce antigénové testovanie. Na testovacie   sety   majú rodičia nárok zadarmo v uvedenom počte na žiaka. Svoj záujem alebo nezáujem vyjadrite prostredníctvom jednoduchého dotazníka cez Vaše rodičovské konto : Správy/ Prihlasovanie- Zisťovanie záujmu o domáce antigénové samotesty. Prosíme Vás, aby ste tak urobili najneskôr do 25.8. 2021 do 12.00 hod. Je dôležité dodržať daný termín, aby škola stihla objednať požadované samotestovacie sety. Sety si budú musieť rodičia prísť do školy vyzdvihnúť osobne / o termíne budete informovaní/.

              Testovanie rodičov a žiakov nie je podmienkou k nástupu do školy. Testovanie je dobrovoľné a môže sa realizovať v domácom prostredí.

               

              Ďakujem

              Mgr. Anna Punová

            • Očkovanie záujemcov 12+

            • Dolnooravská nemocnica s poliklinikou realizuje  očkovanie neregistrovaných záujemcov  o očkovanie vo vekovej kategórii 12+

               

               

              Miesto: Vakcinačné centrum – Detská poliklinika v Dolnom Kubíne Nsp L.N. Jégého (ambulancia prízemie, ambulancia 2. poschodie)

              Dátum:                          19.08.2021

              Čas:                                7,30 - 12,00

                                                      12,30 - 14,00

              Očkovacia látka :       Pfizer

              Veková kategória :    12+

               

              Dieťa musí prísť v sprievode rodiča  (zákonného zástupcu),  nasýtené (jedlo a tekutiny) – nie nalačno, a so sebou si  prinesie   kartičku poistenca.

               

              Vakcinačné centrum očkuje  aj  náhradníkov bez registrácie v dňoch 12.08, 14.08.a 15.08.2021.

               

               

            • Dotácia na stravu

            • Vážení rodičia !

              Prečítajte si prosím dôležitý oznam !!!

              Určite ste už zachytili v médiách, že od 1.8. 2021 dochádza k podstatnej zmene v poskytovaní dotácie na stravu v ZŠ a MŠ – rušia sa  tzv. „obedy zadarmo“. Právnou úpravou zákona o dotáciách č. 544/ 2010 Z.z. sa plošne ukončuje poskytovanie tejto dotácie.

              Od 1.9. 2021 v školskom roku 2021/2022 bude poskytovaná dotácia na stravu len deťom z nasledujúcich rodín :

              1. ak je rodina v hmotnej núdzi – potvrdenie o tom Vám vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Dolnom Kubíne  – oddelenie hmotnej núdze
              2. ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima – potvrdenie o tom Vám vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Dolnom Kubíne - oddelenie hmotnej núdze
              3. ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil pri ročnom zúčtovaní  nárok na daňový bonus / a ani si ho neuplatní/ - dokladom je čestné vyhlásenie

              Ak patríte do vyššie spomínaných kategórií a chcete v školskom roku 2021/2022 poberať pre svoje dieťa dotáciu na stravu, doručte  príslušné potvrdenie alebo čestné vyhlásenie  do riaditeľne ZŠ s MŠ Žaškov v dňoch :  19.7. 2021- 21.7. 2021 v čase od 8.00 do 12.00 alebo 2.8. 2021 – 4.8. 2021 v čase od 8.00 do 12.00. Môžete využiť aj elektronickú formu a naskenované potvrdenie poslať na mail  riaditelzaskov@gmail.com. V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete informovať na telefónnom čísle 0915 821 422.

              Prosím o dodržanie spomínaných termínov, nakoľko škola musí doručené potvrdenia spracovať a najneskôr do 9. 8. 2021 odoslať na UPSVaR DK.

              Zákonní zástupcovia, ktorí nespĺňajú ani jednu z 3 podmienok si budú hradiť stravné za deti MŠ alebo žiakov ZŠ v plnej výške.

              Deti MŠ : 39 € / mesiac

              Žiaci 1 stupeň ZŠ : 33 € / mesiac

              Žiaci 2. stupeň ZŠ : 34,60 € / mesiac

               

              Ďakujem.

              Mgr. Anna Punová

              r. š. ZŠ s MŠ Žaškov

               

            • Polícia v MŠ

            • Páni policajti zavítali k nám do našej MŠ, aby nás poučili „o bezpečnosti na cestách“, kedy  sme počas teplých dní často na cestách buď ako cyklisti alebo chodci. Dozvedeli sme sa ako sa máme správať na cestách, ako bezpečne prechádzať cez cestu, ako bezpečne chodiť na bicykli. Páni policajti nám predstavili aj cvičného psa, ktorý im pomáha pri ich práci. Najväčšiu radosť sme však mali, keď sme mohli vyskúšať putá,  nepriestrelnú vestu a pustiť maják na aute.

            • Slávnostné ukončenie školského roka

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Zajtra 30.6. 2021 slávnostne ukončíme rok 2020/2021. Slávnostný príhovor bude na hlavnej chodbe od 8.30 hod, potom sa žiaci presunú do tried, kde im triedne pani učiteľky rozdajú vysvedčenia. Žiaci budú v škole do 10.00, žiaci z Párnice do 10.40. ŠKD a ŠJ v tento deň nie sú v prevádzke. Žiaci budú z obedu automaticky odhlásení.

              Veľmi pekne ĎAKUJEM všetkým rodičom, kolegom a samozrejme žiakom za úspešné zvládnutie veľmi náročného školského roka 2020/2021. Želám Vám najmä pevné zdravie, cez leto si pohybom na čerstvom vzduchu posilnite imunitu. Verím, že v nasledujúcom školskom roku 2021/2022 na nás už nástrahy predošlého roka čakať nebudú.

              Krásne prázdniny a veľa slnečných dní !

               

              Mgr. Anna Punová

              r.š. ZŠ s MŠ Žaškov

               

            • EnglishStar

            • Aj tento školský rok  sme sa zapojili do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Englishstar. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožňuje žiakom zábavnou formou porovnať si svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl.

                          Z našej školy sa tejto medzinárodnej súťaže zúčastnili žiaci 2. – 8. ročníka.

            • Vyrovnanie platieb za CVČ

            • Vážení rodičia,

              dňa 15.6. boli zo školského účtu odoslané preplatky za krúžky, ktorých činnosť od novembra vzhľadom na epidemiologickú situáciu neprebiehala. Z celkovej odoslanej platby bol stiahnutý poplatok 2€/krúžok za mesiac október. Rodičom, ktorí ešte neuhradili platbu za mesiac október, príde upozornenie v súkromnej správe na edupage. Prosíme Vás, aby ste tieto nedoplatky čo najrýchlejšie uhradili.

              Za pochopenie ďakujeme

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje