• Novinky

            • Škôlkárske stoličky

            •  S novým školským rokom prišla nová výzva. Renovujeme drevené stoličky pre našich malých kamošov v materskej škole. Úloha, ktorá nás učí byť zodpovednými i ochote pomáhať.

              Práca s škôlkarskými drevenými  stoličkami - ich renovácia v prvom kroku sa nezaobišla bez brúsenia. Brúsením sme zvýšili kvalitu povrchu, vyrovnávali povrch, odstránili starý náter a  nečistoty. Konečný výsledok brúsenia ovplyvnila naša svedomitosť, prístup k práci i použitý brúsny papier. V hovorovej reči ho označujeme aj ako šmirgeľ alebo šmirgľový papier na drevo. Podkladovým materiálom pod brúsivo (nosičom)  bol papier.

              Dávali sme pozor, brúsny papier sa nesmie upchávať prachom alebo zalepiť živicou či zmäknutou odbrúsenou farbou. Pri brúsení sme papier nedržali v ruke, ale ovinuli okolo  podložky - dreveného klátika. Obrúsenú plochu sme očistili metličkou. Brúsili sme ručne. Brúsili sme všetci. Brúsili sme dlho. Do náročnej práce na čas i kvalitu sme sa zapojili  šiestaci, siedmaci, ôsmaci a deviataci. Takto pripravené škôlkarské soličky čakajú na nový kabát, ktorý dostanú s prvým dňom „babieho leta“ vo farbe slonovej kosti.

            • El. stavebnica BRAIN-BOX

            • Elektronická montážna stavebnica BRAIN-box je určená pre našich žiakov. Túto novinku ako prví testovali piataci. Jednotlivé elektrické prvky zapájali do drážok krabice. Stavebnica umožnila hravo realizovať 32 zapojení aj na základe priložených schém. Na demonštračnej tabuli aj vo vodorovnej polohe. Piataci priehľadne uskutočnili jednotlivé elektronické pokusy a to v rôznych variáciách elektrických zapojení. Realizovali jednoduché a základné zapojenia napr.  zapájali vedenia, žiarovky, ostatné elektrické prvky, uviedli do prevádzky malý elektrický motorček. Vedomosti nadobudnuté hrou zúročia v blízkej budúcnosti na hodinách Fyziky a Techniky.

            • Výchovno- vzdelávací proces ZŠ s MŠ Žaškov od 1.10.2020

            • Vážení rodičia !

              Od 1. 10. 2020 vyhlasuje Vláda SR na celom území Slovenskej republiky núdzový stav. Vyučovanie na základných a materských školách sa bude riadiť usmernením MŠVVaŠ SR a opatrením ÚVZ SR. Dávame Vám do pozornosti nasledujúce dokumenty :

              Usmernenie k postupu škôl a školských zariadení pri realizácií výchovno-  vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19

              Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy neodporúča realizovať:

              • organizáciu škôl v prírode a lyžiarskych výcvikov, a to ani dennou formou
              • organizácia kultúrnych, umeleckých a tanečných aktivít mimo povinného výchovno-vzdelávacieho procesu (napr. stužková, venčeky, besiedky a pod.).

              Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa  bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy odporúča nasledovné aktivity realizovať dištančnou formou:

              • rodičovské združenia
              • zasadnutia rady rodičov, rady školy a pod.
              • všetky zasadnutia a stretnutia študentských organizácií (študentský parlament, študentský senát, rady študentov a iné)

              Telesná a hudobná výchova sa nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia, bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy, odporúča realizovať len teoretickou formou. Na hudobnej výchove sa neodporúča spev, len teoretická príprava.

              Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ, podľa zákona 440/2015 Z.z., § 58 písm. p.)  sa môže realizovať do dvoch mesiacov od skončenie mimoriadnej situácie.  Certifikáty im budú vydané do dvoch mesiacov od zaslania výsledkov žiakov do ISTŽ.

              Ďalej Vás oboznamujeme s :

              OpatrenímÚradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia

              Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 5 ods. 4 písm. h) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 nariaďuje podľa § 48 ods. 4 písm. c) a § 48 ods. 5 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. a § 7, 20 a 25 zákona č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov nasledovné opatrenie :

              Všetkým osobám sa zakazuje s účinnosťou od 1. októbra 2020 od 06:00 hod. do odvolania pohybovať sa na verejnosti v exteriéroch, v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy bez prekrytia horných dýchacích ciest (nos, ústa) ako je napríklad rúško, šál, šatka, a to s výnimkou:

               

              - detí do 3 rokov veku,

              - osôb v exteriéroch, pokiaľ sú od ostatných osôb vzdialené viac ako 2 metre,

              - osôb so závažnými poruchami autistického spektra,

              - žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím,

              - žiakov prvého stupňa základnej školy v interiéri školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,

              - deti v interiéri materskej školy

               

              Vážení rodičia, naďalej vás žiadame o spoluprácu a  dôsledné monitorovanie zdravotného stavu vášho dieťaťa a pri výskyte akýchkoľvek príznakov infekčného ochorenia nechali dieťa v preventívnej domácej izolácii alebo kontaktovali ošetrujúceho lekára.

              Ďakujem.

              Všetkým, veľa zdravia !

               

              v Žaškove

              30.9. 2020

              Mgr. Anna Punová

              RŠ ZŠ s MŠ Žaškov

            • Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa

            • Vážení rodičia, vzhľadom na zhoršenú epidemiologickú situáciu a neustále zmeny v usmerneniach Ministerstva školstva vám dávame do pozornosti nasledovné:

              • Žiadame rodičov, aby neustále monitorovali zdravotný stav dieťaťa a neposielali ho do školy s kašľom, zvýšenou teplotou alebo inými príznakmi infekčného ochorenia.
              • V prípade, že dieťa preruší školskú dochádzku v trvaní od troch do piatich pracovných dní (vrátane), neprítomnosť ospravedlní zákonný zástupca a doloží vyhlásenie o bezinfekčnosti (Potvrdenie_o_bezinfekcnosti.pdf)
              • V prípade, že dieťa preruší školskú dochádzku na viac ako 5 pracovných dní, neprítomnosť ospravedlní vyšetrujúci lekár pečiatkou v žiackej knižke a dátumom začiatku a konca domácej liečby, zákonný zástupca doloží vyhlásenie o bezinfekčnosti.

              Za pochopenie ďakujeme.

            • Dopravné ihrisko

            • Každý rok v septembri čaká naše milované ratolesti v škole nejaké prekvapenie. Tento rok je to nová strecha na škole a telocvični a naše prázdninové dielo: Dopravné ihrisko🛴🚦. Vďaka patrí všetkým kolegyniam, ktoré pridali ruku k dielu a ďakujeme aj Natálke Valekovej a Eliášovi Kropáčkovi, ktorí namiesto doobedného vyspávania nelenili a pomohli nám. Ešte nás čaká nákup prenosných dopravných značiek a kolobežiek a dopravná výchova môže začať! Všetky náklady spojené s realizáciou dopravného ihriska sú hradené z výťažku zo školských plesov. Má to zmysel  👍👍👍 Tešíme sa na Vás na ďalšom školskom plese priatelia :)

              Zároveň by sme Vás chceli poprosiť, aby ste rešpektovali zákaz vjazdu motorových vozidiel do areálu školy. Za pochopenie ďakujeme.

            • Slávnostné otvorenie školského roku 2020/2021 a organizácia vyučovania na začiatku školského roku

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              Slávnostné otvorenie školského roku 2020/2021 sa uskutoční dňa 2.9.2020 od 8:00 hod do 10:30 hod. Vstup do budovy školy je povolený len žiakom 1.-9. ročníka a zákonným zástupcom žiakov 1. ročníka s prekrytými hornými dýchacími cestami. Vzhľadom na usmernenie Ministerstva školstva o otvorení školského roku 2020/2021 sa otvorenie školského roku nebude organizovať hromadne na hlavnej chodbe, ale v triedach s triednymi učiteľmi. Rozmiestnenie tried bude vyvesené na hlavných vchodových dverách.

              Prevádzka Školskej jedálne a Školského klubu detí začne od 3.9.2020 (bližšie info  viď nižšie).

              Povinnosti zákonného zástupcu:


              Povinnosti žiaka:

              • žiak 1.stupňa nemusí používať ochranné rúško počas vyučovania v učebni, používa ochranné rúško počas pohybu mimo učebne v celom areáli školy,
              • žiak 2. stupňa používa ochranné rúško počas celého pobytu v priestoroch školy a učebniach, okrem konzumácie vlastného jedla alebo jedla v školskej jedálni do 14.9.2020

              V prípade náhlej zmeny zdravotného stavu alebo podozrenia na infekčné ochorenie bude Vaše dieťa izolované a umiestnené v malej počítačovej učebni pod dozorom zamestnanca školy. Následne bude kontaktovaný zákonný zástupca, ktorý si prevezme svoje dieťa do domácej starostlivosti.

              Organizácia vyučovania v čase od 2.9.2020 do 11.9.2020

              ZŠ s MŠ Žaškov bude obsah a formu všetkých vzdelávacích činností voliť tak, aby boli zaistené hygienicko – epidemiologické opatrenia.

              Dátum                          Čas                     Ročník              Organizácia vzdelávania

              2.9. 2020                      8:00-10:40            1.-9.                 Slávnostné otvorenie školského roka

              3.9.2020-4.9.2020         8:00-10:40             1.-5.                 Triednické práce

              3.9.2020-4.9.2020         8:00-12:30             6.-9.                 Triednické práce

              7.9.2020-11.9.2020        8:00-10:40             1.                    Adaptačný týždeň

              7.9.2020-11.9.2020        Podľa rozvrhu*       2.-9.                Vyučovanie podľa rozvrhu

              14.9.-do odvolania          Podľa rozvrhu        1.-9.                Vyučovanie podľa rozvrhu


              *prípadné zmeny v rozvrhu súvisiace s dodržiavaním hygienicko- epidemiologických nariadení nahlási žiakom triedny učiteľ deň vopred.


               Školské stravovanie

              Stravovanie v školskej jedálni je zabezpečené od 3.9.2020 pre všetkých, ktorí majú uhradený jednorazový poplatok a mesačnú platbu za mesiac september (bližšie info v predchádzajúcom príspevku).

               Školský klub detí

              Keďže z prevádzkových dôvodov nie je možné zabezpečiť odporúčanie nepremiešavať žiakov z jednotlivých tried, žiaci budú mať počas pobytu v interiéri ŠKD v čase od 3.9.2020-11.9.2020 prekryté horné dýchacie cesty. Vychovávateľky ŠKD budú sústrediť väčšinu činností do exteriéru. Vychovávateľka ŠKD p. uč. Rusnáková rozdá 2.9.2020 zápisné lístky do ŠKD, dňa 3.9.2020 ich vyzbiera a  žiaci, ktorí jej odovzdajú zápisné lístky môžu nastúpiť 3.9.2020 do ŠKD. 

              Ďakujeme za pochopenie


            • Platba za stravu v ŠJ

            • Žiadame všetkých, ktorí prihlásili svoje dieťa na obedy, o zaplatenie platby za stravovanie.  Bez tejto platby nebude možné žiakovi poskytnúť stravu. Táto platba zahŕňa jednorazový poplatok a pravidelnú mesačnú platbu. Ďalšie mesiace budete platiť len mesačný poplatok.

              Jednorazový poplatok:

              MŠ-predškolák: 29 €,

              1. st. ZŠ: 23 €,

              2.st. ZŠ: 24,60 €.

              Mesačný poplatok:

              MŠ s dotáciou/predškolák/: 10 €,

              MŠ bez dotácie: 34 €,

              1. st. ZŠ:  5 €,

              2.st. ZŠ:  5,60 €.

              Platbu prosíme uhradiť na číslo účtu SK76 5600 0000 0083 4411 7006 najneskôr do 31.8.2020. Do informácie pre príjemcu prosíme uviesť meno a priezvisko stravníka.

              Po zaplatení bude žiak automaticky prihlásený na obed každý deň vyučovania od 3.9.2020. V prípade neprítomnosti žiaka na vyučovaní je za odhlásenie dieťaťa zodpovedný jeho zákonný zástupca.

              Možnosti odhlásenia z obedov:

              1, Prostredníctvom aplikácie edupage v predchádzajúci deň najneskôr do 14:00.

              2, Telefonicky na t.č.: 043/5892271 do 7:00.

              3, Osobne v ŠJ do 7:00.

              V prípade, že máte záujem uhradiť platby za viac mesiacov naraz, hromadné platby Vás prosíme uhrádzať len v intervaloch september- december, január-jún.

              Po zaplatení poplatku sa Vám v aplikácii edupage zobrazí zoznam ďalších mesačných platieb. V prípade, že sa Vám zobrazí platba, ktorej nerozumiete, alebo nie je v súlade s poplatkami školy, prosím kontaktujte nás na t.č.: 043/5892271.

               

            • Informácie o organizácii vyučovania pre žiakov 6.-9. ročníka

            • Milí žiaci,

              26.6.2020 (piatok) sa na krátku chvíľu vraciate do školy, preto mi dovoľte pár informácií k organizácii posledných dní v škole v školskom roku 2019/2020.

              -Príchod do školy od 7:45 do 8:00.

              -Povinnosťou je priniesť: rúško, vyplnený dotazník o bezinfekčnosti (v prílohe), učebnice, poplatky, ktoré vám cez edupage zverejnili vyučujúci jednotlivých predmetov, kľúče od skriniek.-

              V piatok prebehne fotenie kolektívov, preto vás poprosíme o zvolenie vhodného odevu (cena za jednu foto je 0,70€).

              - Vyučovanie bude prebiehať v piatok aj v pondelok do 12:30.

              - Triedni učitelia zisťovali záujem o obedy v tieto dni, no po konzultácii s vedúcou jedálne sme všetkých, ktorí mali záujem o stravu odhlásili, pretože by museli zaplatiť poplatok na režijné náklady 5 €, čo by pri dvoch prebratých obedoch nebolo pre rodičov efektívne. Ak aj napriek tomu máte záujem o obedy v tieto dva dni, stačí zavolať do školskej jedálne a svoj záujem opätovne nahlásiť.

              V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte svojho triedneho učiteľa.

            • Orava a Liptov čítajú diela Martina Kukučína

            • V pondelok 15.6.2020 sa žiaci 4.a 5. ročníka zapojili do akcie Orava a Liptov čítajú diela Martina Kukučína, ktorú vyhlásil Miestny odbor Matice slovenskej pri príležitosti 160. výročia narodenia tohto oravského rodáka.Najskôr sme si spoločne pripomenuli Kukučínova životné osudy a jeho tvorbu, potom sme si prečítali úryvky z jeho poviedky Do školy. Na záver sme sa zabavili pri "lúskaní" archaizmov s ktorými sa deti pri čítaní stretli.

            • Oznam pre žiakov 6.-9. ročníka

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia zriaďovateľa ZŠ s MŠ Žaškov bude dňa 26.6.2020 otvorená základná škola aj pre žiakov 6.-9. ročníka. Bližšie informácie o organizácii vyučovania v dňoch 26.6.-30.6. dostanete formou správy na edupage. Za pochopenie ďakujeme.

            • Papieriková výzva

            • Od 16.5. do 24.5. bola vyhlásená súťaž, kto najrýchlejšie roztriedi papieriky do misiek pomocou slamky a svojej šikovnosti. Do súťaže sa mohli zapojiť všetci žiaci našej školy, ktorí mi zaslali video, ako sa s papierikmi popasovali.  Videá, ktoré ste mi zaslali som si pozorne pozrel a vyhodnotil. Najrýchlejšia zo všetkých žiakov druhého stupňa, bola Veronika Mäsiarová, ktorá papieriky do misiek stihla roztriediť za 32,22s a stáva sa víťazkou. Z ročníkov 1. – 4. na prvom mieste skončil Oliver Jamsila s časom 41,64 a za ním na druhom mieste Simon Čierny, ktorý mal síce lepší čas 29,83s, ale poslal mi svoj výsledok až po uzávierke. Výhercom srdečne blahoželám a po nástupe do školy budú ocenení diplomom  a vecnými cenami. Ďakujem im že sa do výzvy zapojili.

            • Nákup pomôcok, techniky a kancelárskych potrieb

            • V rámci projektu „ Zvyšovanie gramotnosti ZŠ s MŠ Žaškov“ sme zrealizovali všetky plánované nákupy. Boli rozdelené do kategórií podľa jednotlivých verejných obstarávaní.

               

              Nákup literárnych pomôcok a kníh do žiackej knižnice. Spoločnosť Littera – Richard Šrobár z Martina nám dodala tovar v hodnote 1286,75 eur s DPH.

               

              Nákup IKT zariadenia. Zakúpili sme 8 notebookov, 2 dataprojektory a 4 multifunkčné kopírovacie zariadenia. Dodávateľom bola spoločnosť MIVASOFT  s.r.o. z Galanty. Hodnota nákupu bola 6 696,00 eur s DPH.

               

               

              Nákup nábytku, pracovných, učebných a didaktických pomôcok na výučbu fyziky, chémie a techniky. Dodávateľom bola spoločnosť Daffer s.r.o. Prievidza. Nákup bol zrealizovaný v 3 častiach :

              • pracovné stoly 2 419,20 eur s DPH
              • didaktické pomôcky a sady na výučbu fyziky a chémie  2 227,20 eur s DPH
              • didaktické pomôcky a náradie na výučbu techniky 3 112,18 eur s DPH

               

              Nákup kancelárskych pomôcok a školiaceho materiálu. Dodávateľom bola spoločnosť ORSA – Miloš Huba Dolný Kubín. Zakúpili sme rôzny kancelársky a školiaci materiál : kancelársky papier, nožnice, fixky, gumy, perá a 2 veľké magnetické a popisovacie tabule so stojanmi. Hodnota zákazky bola 1257,48 eur s DPH.

               

              Autobusová preprava žiakov.  Všetky návštevy knižníc a exkurzie budeme počas projektu realizovať so spoločnosťou Miroslav Jagelka- autobusová doprava z Rabče.

            • Stravovanie v školskej jedálni od 1.6.2020

            • Od  1.6.2020 obnovujeme za prísnych bezpečnostných opatrení prevádzku školskej jedálne

              - pre deti MŠ,ktoré sa prihlásili na stravovanie

              - pre deti 1.- 5.ročníka

               - stravovanie je možné aj pre deti, ktoré sa vzdelávajú doma 6.-9. ročník/obed môže prevziať dospelá osoba t.j. rodič, starý rodič , nie dieťa ani súrodenec/.

              Obed bude v jednorazovom obale a prevziať si ho môžete pri vchode do ZŠS,

              /vchod vzadu /nie v jedálni ZŠ. Do jedálne je vstup cudzím osobám zakázaný.

              Prihlasovanie detí je sprístupnené, prosím rodičov, ktorí nemajú záujem o stravovanie, aby odhlásili svoje dieťa cez svoje konto na edupage, prípadne telefonicky v ŠJ najneskôr 1.6.2020 do 7,00 hodiny...

              Rodičov prihlásených detí prosím skontrolujte si platby, niektorí ešte neuhradili poplatok za mesiac marec 2020. Je potrebné uhradiť režijný poplatok  5 €.  

              Prosím  deti, nezabudnite na čipy.

               

              Verím, že to spolu zvládneme.

            • Informácie o organizácii vyučovania od 1.6.2020

            • Vážení rodičia!

              Od pondelka 1.6. 2020 je opäť v prevádzke ZŠ s MŠ Žaškov pre ročníky 1. až 5., taktiež Školský klub detí, Materská škola – 2 triedy a Školská jedáleň. Všetky školské zariadenia budú otvorené za dodržania  prísnych hygienických a preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu- COVID 19. Výchovno- vzdelávacia činnosť bude v ZŠ, MŠ a školských zariadeniach prebiehať za nasledovaných podmienok :

              • Počas vyučovania v ZŠ bude v skupine maximálne 20 žiakov – skupiny budú delené podľa ročníkov, aby sa zachovala  kontinuita vyučovacieho procesu a posilnili sa vzťahy v kolektívoch.
              • Skupiny sa počas vyučovania v ZŠ nebudú meniť.
              • Pri poklese počtu žiakov v skupine sa môžu skupiny zlučovať až v nasledujúcom týždni.
              • Obsah a forma vzdelávacích a záujmových činností bude realizovaná v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými opatreniami.
              • Pri vstupe do budovy bude zabezpečený ranný filter – meranie teploty bezkontaktným teplomerom.
              • O výsledkoch ranného filtra sa bude viesť presná evidencia.
              • Na zabezpečenie regulácie odstupov a organizovanie vstupu do budovy ZŠ a MŠ budú vykonávať dozor určení pedagógovia.
              • Nástup na vyučovanie bude podľa harmonogramu v čase od 7:45 do 8:00 hod.
              • ŠKD bude v prevádzke od 11.35 do 15.00.
              • Žiaci budú v ŠKD rozdelení do skupín, ktoré sa počas týždňa nebudú meniť.
              • Stravovanie žiakov v ŠJ bude v čase medzi vyučovaním a činnosťou v ŠKD v jednotlivých skupinách – každá skupina bude obedovať individuálne za dodržania prísnych hygienických noriem.

              Povinnosti zákonného zástupcu :

              • Zabezpečí pre svoje dieťa 2 rúška na každý deň.
              • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie  o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

                       Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_rodicia_ZS.docx


              • Nevstupuje do priestorov školy.
              • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID 19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

              Žiaci, ktorí sa nezúčastnia vzdelávacích činností v škole a žiaci  6. až  9. ročníka budú naďalej pokračovať  v dištančnom vzdelávaní.


              Ďakujeme za porozumenie !


            • Rozhodnutia o prijatí, resp. neprijatí na strednú školu

            • Vážení rodičia deviatakov !

               Zo stredných škôl by Vám v týchto dňoch malo byť doručené rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí Vášho dieťaťa na strednú školu, ktorú ste si zvolili. Termín doručenia rozhodnutia je najneskôr do 29.5. 2020. Podľa pokynu MŠVVaŠ SR je potrebné, aby ste najneskôr do 4. 6. 2020 doručili strednej škole, do ktorej bolo Vaše dieťa prijaté na vzdelávanie, záväzné potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo záväzné potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium. Toto potvrdenie musí poslať na SŠ rodič- zákonný zástupca. Základná škola nemá túto povinnosť. Potvrdenie rodič doručí formou vyplneného – naskenovaného tlačiva mailom alebo poštou na adresu vybranej SŠ.

              Vzorové tlačivá: vzor_odvolania_proti_rozhodnutiu_o_neprijati_ziaka_na_SS.doc

                                     potvrdenie_o_nastupeni-nenastupeni_na_SS.docx

              Ďakujeme za porozumenie.

            • Otvorenie prevádzky ZŠ, ŠJ a ŠKD od 1.6.2020

            • Vážení rodičia !

              Od 1.6. 2020 bolo rozhodnuté o opätovnej možnosti otvorenia prevádzky ZŠ v ročníkoch 1. až 5. a prevádzky MŠ. Žiadame Vás, aby ste vyjadrili svoj záujem o dochádzku Vašich detí do ZŠ. Môžete tak urobiť v osobitnom dotazníku, ktorý Vám bude zaslaný do Vášho konta edupage, maximálne do 27.5. 2020. Taktiež v dotazníku vyznačte svoj záujem / nezáujem o stravovanie dieťaťa v ŠJ a dochádzku do ŠKD. Dochádzka do ZŠ je dobrovoľná a závisí od rozhodnutia rodiča. Ak nemôžte využiť dotazník edupage, prihláste svoje dieťa na dochádzku do ZŠ u triedneho učiteľa.  Možnosť stravovania  majú aj žiaci, ktorí ostávajú doma na online vyučovaní a žiaci 6. až 9. ročníka. Stravu pre deti, ktoré nebudú v škole však musí prísť odobrať rodič osobne v osobitnom hygienickom obale, ktorý zabezpečí škola. Na obed do ŠJ môžete svoje dieťa prihlásiť cez konto edupage alebo na telefónnom čísle : 043 / 5892 271 u vedúcej ŠJ vždy ráno do 8.00. Školský klub detí bude  od 1.6. 2020 v prevádzke v čase od 11.35 maximálne do 15.00 hod.- podľa prejaveného záujmu.  O prevádzke MŠ od 1. 6. 2020  bude vydané osobitné usmernenie, ktoré bude tiež zverejnené na stránke školy.

              Ďakujeme za spoluprácu.

              Mgr. Anna Punová

              ZŠ s MŠ Žaškov

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje