• Novinky

            • Deň detí v MŠ

            • Od rána čakalo na naše deti kopec prekvapení. Zavítal k nám „pán kuzelník“ ktorý  nás rozveselil, rozosmial a ukázal nám svoje kúzelnícke kúsky. Deti neskôr súťažili po stanovištiach a plnili rôzne športové ale aj vedomostné súťaže. V záhrade sme mali skákací hrad, kde sa deti vyskákali, keď uhádli všetky hádanky. Po súťažiach sme sa občerstvili chutným ovocím a deti dostali cukrovú vatu.

            • Deň detí v ZŠ

            • Vážení rodičia, milí žiaci !

              Oznamujeme Vám, že v piatok 4.6. 2021 nebude klasické vyučovanie. Organizujeme Deň detí.  Pre všetky deti je zabezpečená opekačka, pitný režim, malá sladkosť, zmrzlina a športové súťaže. Zvážte odhlásenie z obedu na tento deň. Deti prídu v športovom oblečení.  Ukončenie Dňa detí je naplánované na 12.00. ŠKD bude v prevádzke do 14.00.

              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Organizácia vyučovania od 31.5.2021

            • Vážení rodičia !

              Podmienky prezenčnej výučby ZŠ a prevádzky MŠ ostávajú od 31. 5. 2021 nezmenené. Rodič je povinný podať Vyhlásenie o bezinfekčnosti za svoje dieťa len ak chýbalo v škole 3 po sebe nasledujúce dni / vrátane víkendu /. Vyhlásenie o bezinfekčnosti je možné  podať aj elektronicky. Prosíme Vás, aby ste uprednostnili tento spôsob. 

              Ďakujeme.

            • Záchranná akcia

            • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci !

              Som veľmi rada, že môžem uverejniť na webstránke našej školy nasledujúcu informáciu...

              Dnes ráno mi prišiel  milý mail, ktorého autorkou bola pani Gracová, obyvateľka susednej obce Párnica. Prostredníctvom tohto mailu som sa dozvedela o veľmi užitočnej, statočnej záchranárskej akcii, ktorej hrdinovia boli naši žiaci – tretiačka Betka Havková, piatak Dominik Havko a siedmak Filip Pošta. Deti počas prechádzky v lese objavili utrápenú mačku, ktorú niekto priviazal o strom. Neváhali a rozhodli sa ju zachrániť. Počínali si veľmi odvážne a rozumne. Mačku sa im podarilo oslobodiť a zachrániť.

              Dovolím si citovať z mailu :

              „ ... Pracovala som v záhrade a zbadala som Dominika, ako beží cez pole. Pri našom plote zastal, slušne sa opýtal, či smie preliezť, lebo sa veľmi ponáhľa . Keď prišiel ku mne, bol rozrušený , pýtal si nožnice, alebo nožík, lebo ide o život. " Povraz je celkom krátky a okolo krku , asi sa zadusí !"Po chvíli som sa dozvedela, že niekto uviazal v lese mačku a oni ju musia rýchlo zachrániť. V behu mi zakričal, že nožnice mi vráti. Asi za 10 minút prišiel aj so sestrou Betkou a bratrancom Filipom, ktorý mal v náručí vystrašenú mačku. Mala na krku ranu po povraze a bola zoslabnutá. Vypýtali si odo mňa misku s vodou a dali jej ju. Pila hltavo a dlho , z čoho sme usúdili, že musela byť v lese dlhší čas. Potom mi rozprávali, že sa boli bicyklovať a zašli aj do blízkeho lesa , začuli mraučanie a našli utrápenú mačku, priviazanú o posed. Snažili sa  ju oslobodiť, ale bez nožníc to nešlo. Dominik bežal po nožnice a Betka s Filipom sa snažili mačku upokojiť. Keď mačku odviazali, bola vystrašená, zobrali ju do náručia a prišli k nám. Rozprávali jeden cez druhého, ale tešili sa z toho, že boli v správnom čase na správnom mieste. Pochválila som ich ,za to, ako sa zachovali , rozprávali sme sa o tom, prečo a kto mohol takto ublížiť bezbrannému zvieraťu. Mačku si vzali domov, že sa o ňu budú starať . Ešte dlho som o týchto skvelých deťoch rozmýšľala a rozhodla som sa, že ich záchranársku akciu uverejním na FB , aby boli príkladom aj pre iné deti , ale aj pre nás, dospelých...“.

              Čo k tomu dodať? Som pyšná, že mám tú česť riadiť školu, kde chodia aj takéto úžasné deti. Ukázali, že majú srdce na správnom mieste, vedia pomáhať a najmä, že sa vedia zachovať múdro v správnej chvíli.

              Ďakujem rodičom,  že deti takto vedú... a Ďakujem deťom za výborný príklad pre ostatných.  Verím však, že s opísanou situáciou sa už nikto z našich detí nestretne...

              Mgr. Anna Punová

            • Zber papiera a železa

            • Vážení rodičia !

              Zajtra, 21.5. 2021 sa uskutoční Zber papiera a železa v čase od 7.30 do 9.30. Potom budú mať všetky triedy hodiny s triednymi učiteľkami. Budú zamerané na aktivity na posilnenie vzťahov v triednych kolektívoch. Každá trieda bude mať svoj program. Žiaci nech prídu v športovom oblečení. Klasické vyučovanie v tento deň nebude prebiehať.

              Ročníky 1.-4. skončia o 11.30.

              Ročníky 5.-9. skončia o 12.30.

              ŠKD a ŠJ bude v bežnej prevádzke.

               

              Ďakujeme.

            • Voľby do Rady školy

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Žaškov, na základe poverenia starostu obce Žaškov zo dňa 12.4. 2021, oznamuje v súlade so zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení a s vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z. ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v znení neskorších predpisov konanie volieb do Rady školy pri Základnej škole s materskou školou Žaškov. Rada školy sa volí na funkčné obdobie rokov 2021 – 2025.  Radu školy tvorí 11 členov. Voľby zabezpečí riaditeľka školy v spolupráci s menovanou volebnou komisiou. Voľby sú slobodné, rovné a tajné. Rada školy vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy žiakov, rodičov, pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plní úlohu verejnej kontroly, posudzuje a vyjadruje sa k činnosti školy z pohľadu školskej problematiky.  V rámci svojej pôsobnosti vykonáva činnosti, ktoré jej prislúchajú z príslušných právnych predpisov. Nemá právomoc zasahovať do oblastí, ktoré jej neprislúchajú, ako napríklad oblasť pracovno-právna, odmeňovanie zamestnancov, riešenie sťažností, vykonávanie kontrol v školách a školských zariadeniach, priame vstupovanie do výchovnovzdelávacieho procesu.

              1. Voľby zástupcov pedagogických zamestnancov za MŠ sa uskutočnia 31. 5. 2021 o 11.30 hod. v   kancelárii zástupkyne riaditeľky pre MŠ. . Do rady školy sú zvolení vo voľbách za členov rady školy dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov : jeden za MŠ a jeden za ZŠ,
                ktorí vo voľbách získali najvyšší počet hlasov prítomných voličov. Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.
              2. Voľby zástupcov pedagogických zamestnancov za ZŠ  sa uskutočnia 31. 5. 2021 o 13.00 hod. v zborovni školy. Do rady školy sú zvolení vo voľbách za členov rady školy dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov: jeden za MŠ a jeden za ZŠ,
                ktorí vo voľbách získali najvyšší počet hlasov prítomných voličov. Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.
              3. Voľby zástupcov ostatných (nepedagogických) zamestnancov sa uskutočnia 31. 5. 2021  o 7.30  hod. v kancelárii vedúcej školskej jedálne. Do rady školy je zvolený vo voľbách za člena rady školy jeden zástupca nepedagogických zamestnancov, ktorý vo voľbách získal najvyšší počet hlasov prítomných voličov. Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.
              4. Voľby zástupcov rodičov do Rady školy za rodičov  MŠ sa uskutočnia dňa  31. 5. 2021 v čase od 6.30 do 8.00 vhodením hlasovacieho lístka do urny pri vchodových dverách MŠ.  Z radov rodičov bude volený do rady školy jeden zástupca rodičov, ktorý nie je zamestnanec školy. Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.
              5. Voľby zástupcov rodičov do Rady školy za rodičov ZŠ  sa uskutočnia dňa  31. 5. 2021 v čase od 16.00 do 17.00 vhodením hlasovacieho lístka do urny pri vchodových dverách ZŠ.  Z radov rodičov budú volení do rady školy traja zástupcovia rodičov, ktorí nie sú zamestnancami školy. Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.
              6. Ak sa nezíde nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, riaditeľka školy vyhlási opakovanú voľbu hneď v ten istý deň, t. j. 31.5. 2021 o 17. 00 hod., v tom prípade sa účasť nadpolovičnej väčšiny nevyžaduje. 
              7. Mená štyroch delegovaných členov za zriaďovateľa oznámi zriaďovateľ osobitným listom.

               

              Mgr. Anna Punová

                ZŠ s MŠ Žaškov

               

               

            • Prechod na COVID ŠKOLSKÝ SEMAFOR

            • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci !


              Prečítajte si prosím pozorne nasledujúci oznam :


              Ministerstvo školstva zverejnilo nové pokyny- tzv. COVID ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý bude v platnosti od pondelka 17.5. 2020- a to nezávisle na farbe okresu, v ktorom sa daná škola nachádza. V rámci pokynov, ktoré sa dočítate nižšie pre Vás je najdôležitejšia zmena v podávaní Vyhlásení o bezinfekčnosti. Ruší sa povinnosť podávať Vyhlásenie každý pondelok. Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti . Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. To znamená, že Vyhlásenie ste povinní v pondelok podať len vtedy, ak Vaše dieťa v piatok v škole chýbalo. Elektronická forma Vyhlásenia zatiaľ nebola spustená. Pripájam aktuálne Vyhlásenie o bezinfekčnosti: Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_rodic-_ZS_od_17.5._2021(1).pdf .

              Taktiež rovnakú povinnosť majú zamestnanci školy.  Zamestnanci predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní 3 a viac dní po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie , prípadne PN vystavenú príslušným lekárom.


              Naša škola sa momentálne v rámci pravidiel COVID ŠKOLSKÉHO SEMAFORU nachádza v ZELENEJ FÁZE : v škole nie je žiaden podozrivý žiak lebo zamestnanec na ochorenie COVID 19. Hygienické a protiepidemiologické opatrenia ostávajú rovnaké, ako v predchádzajúcich týždňoch. Pripájam konkrétne pravidlá manuálu COVID SEMAFORU : Manual.pdf.

              Ďakujem veľmi pekne za Váš prístup k situácii, zodpovednosť a verím, že to takto v zelenej fáze vydržíme do konca školského roka.

              V prípade akýchkoľvek nejasností a otázok volajte na t. č. : 0915821422 alebo píšte na mail : riaditelzaskov@gmail.com.


              Prajem pekný zvyšok víkendu !


              Mgr. Anna Punová

            • Zber papiera a železa

            • Deti, detičky, deťúrence!!!

               

               

              Pripravujte sa na veľký zber papiera, ktorý sa uskutoční

               

              v piatok 21. mája 2021

               

              od 7,30-9,30 hod.

              Desiati najúspešnejší jednotlivci sa môžu tešiť na koncoročný výlet do ZOO v Bojniciach a

               víťazný triedny kolektív získa zaujímavú finančnú odmenu.

              Neváhajte, zbierajte!!!

              Súčasne so zberom papiera sa bude organizovať aj zber železného šrotu.

              Ďakujeme, že pomáhate chrániť naše životné prostredie!

            • Prevádzka ZŠ s MŠ Žaškov od 17.5.2021

            • Vážení rodičia !

               Okres Dolný Kubín sa po prehodnotení COVIDautomatu nachádza naďalej v červenej farbe. Pravidlá prezenčnej výučby ZŠ a prevádzky MŠ ostávajú od 17.5. 2021 / pondelok/ nezmenené. Prezenčná výučba v ZŠ bude prebiehať podľa stanoveného rozvrhu hodín. MŠ bude v bežnej prevádzke.  Povinnosťou ostáva správne vypísané a podpísané vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_ziak.docx Prosíme Vás uprednostniť elektronickú formu podania Vyhlásenia.

              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Deti z MŠ na vychádzke v Tepeli

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deti z MŠ na vychádzke v Tepeli.

              „Vychádzka do Tepeľa“- naši malí škôlkári sa už nevedeli dočkať, kedy sa spoločne s triedou starších detí vyberú na turistickú vychádzku do Tepeľa. Konečne nám počasie prialo a my sme mohli našu krátku túru uskutočniť aj so zbieraním odpadkov. Deti pozorovali a vnímali krásu Tepeľa, hučiaci potôčik, štebot vtáčikov a krásnu prírodu. Pozorovali okolitú prírodu aj cez ďalekohľad.

            • Deň Zeme v MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v MŠ.

              „Deň Zeme“-deti sa od rána oboznamovali cez aktivity o našej „planéte Zem“. Skladali zo skladačiek našu modrú planétu, listovali v knihách a encyklopédiách. Poznávali ako triedime, separujeme odpad do farebných kontajneroch. V rámci výchovno-vzdelávacej aktivity sa naučili, že naša Zem je krásna ale je smutná, lebo je znečisťovaná odpadkami, ktoré do prírody nepatria. Máme radi našu planétu Zem, našu krajinu, prostredie v ktorom žijeme, a preto máme na srdci čistotu a poriadok nášho okolia. A s chuťou sa aj naši škôlkári pustili do zveľaďovania a čistenia okolia MŠ ale aj Tepeľa.

            • Štvrtáci sa pripravujú na Deň matiek

            • Druhú májovú nedeľu majú sviatok všetky mamy, pripomíname si Deň matiek. S našimi štvrtákmi sme vyrábali malý darček ako poďakovanie za ich lásku, dobrotu a schopnosť vytvárať teplo domova.

              Nech vám, milé naše mamičky, tento deň prinesie toľko šťastia a radosti, koľko lásky samy rozdávate svojim najbližším po celý čas. 

            • Prevádzka ZŠ s MŠ Žaškov od 10.5.2021

            • Vážení rodičia !

              Pravidlá prezenčnej výučby ZŠ a prevádzky MŠ ostávajú od 10.5. 2021 / pondelok/ nezmenené. Prezenčná výučba v ZŠ bude prebiehať podľa stanoveného rozvrhu hodín. MŠ bude v bežnej prevádzke.  Povinnosťou ostáva správne vypísané a podpísané vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-_ziak.pdf. Opäť Vás prosíme, aby ste uprednostnili elektronickú verziu tohoto vyhlásenia- tlačivo číslo 8.

              Ďakujeme za spoluprácu.

            • Zmena rozvrhu, Vyhlásenie o bezinfekčnosti už aj elektronicky

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              upozorňujeme na zmenu rozvrhu. Rozvrh platný od pondelka 3.5.2021 nájdete pod názvom Covid 1.-9. prezenčne. Taktiež dávame do pozornosti, že aktuálne tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti je možné podať aj elektronicky cez edupage v časti Žiadosti/ Vyhlásenia pod názvom Vyhlásenie o bezinfekčnosti- (8) žiak a zákonný zástupca - Platí od 3.5.2021. V záujme šetrenia životného prostredia uprednostnite podanie tohoto tlačiva elektronicky. Za pochopenie ďakujeme a prajeme krásny zvyšok víkendu.

            • Prevádzka ZŠ s MŠ od 3.5.2021

            • Vážení rodičia !

              Od pondelka 3. 5. 2021 bude ZŠ s MŠ Žaškov v neobmedzenej  prevádzke. Na prezenčnú výučbu nastupujú všetky ročníky ZŠ, MŠ bude v bežnej prevádzke. Rozvrh žiakov ZŠ bude aktualizovaný a zverejnený na stránke školy. Rodičia žiakov ZŠ a detí v MŠ sú povinní predložiť riadne vypísané a podpísané vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_3.5._2021.pdf. O možnosti vyplniť Vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky budete včas  informovaní. Ruší sa povinnosť negatívneho testu pre žiakov, zákonných zástupcov a zamestnancov školy.

              Ďakujem.

              Mgr. A. Punová

            • Organizácia vyučovania od 26.4.2021

            • Vážení rodičia !

              Organizácia vyučovania od pondelka 26.4. 2021 bude nasledovná :


              Deti MŠ : bežná prevádzka

              Žiaci  ročníky 1.-4 ZŠ  : prezenčná výučba

              Žiaci  ročníky 8. a 9. ZŠ : prezenčná výučba

              Žiaci ročníky 5., 6., 7.  ZŠ : dištančná výučba


              Povinnosťou naďalej zostáva preukázanie sa Čestným vyhlásením o bezinfekčnosti (cestne_vyhlasenie_8._a_9._rocnik_ZS.pdf , cestne_vyhlasenie_1._stupen_ZS_a_MS.pdf) :

              Deti MŠ a žiaci 1.-4. ZŠ : Podmienkou nástupu je negatívny test aspoň 1 rodiča / platnosť 7 dní/.

              Žiaci 8. a 9. ročníka :  Podmienkou nástupu je negatívny test aspoň 1 rodiča a žiaka / platnosť 7 dní/.

              Testovanie bude prebiehať v obci Žaškov v piatok 23.4. 2021 od 12.00 do 19.30 a v obci Párnica v sobotu 24. 4. 2021 od 8.00 do 18.00.


              Ďakujeme za spoluprácu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje