• Novinky

            • Európsky týždeň športu 2024

            • 23. - 30. september

              Milí športoví priatelia, tešíme sa na už 10.ročník Európskeho týždňa športu . Až 40 krajín Európy oslavuje Európsky týždeň športu! Zapojili sme sa aj my s našou školou.

               Na našej škole organizujeme pohybovú aktivitu dňa  24. 9. 2024 v popoludňajších hodinách – FUTBALOVÝ TURNAJ pre žiakov 3 – 9. ročníka, pri ktorej sa zabavíme a urobíme prospešnú vec pre svoje telo. Pohybová aktivita pre 1. – 9. ročník je celotýždňová výzva „Do školy na bicykli al. kolobežke“. Družinári sa tiež zapoja a strávia aktívny čas na školskom dvore.

              Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Zapojiť sa môžeš aj ty a každý deň. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa!
              ŠPORTU ZDAR!

              Pre viac infomácií klikni na: https://www.tyzdensportu.sk/

            • Stomatohygiena – ochrana zúbkov pred zubným kazom

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stomatohygiena – ochrana zúbkov pred zubným kazom.

              Ako chrániť zúbky pred zubným kazom, ako si ich správne čistiť, ktorá zubná pasta či kefka je najlepšia, ba aj to, že cukríky a sladené nápoje treba konzumovať čo najmenej, sa dozvedeli naše prváčatá i druháci na prednáške s pani Andreou Ucháľovou z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne. Vyskúšali si aj praktický nácvik umývania zúbkov doplnený milou motivačnou rozprávkou.

            • Zbierka Biela pastelka

            • Biela pastelka je verejná zbierka, jej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. 


              Podporiť nevidiacich a slabozrakých prostredníctvom verejnej zbierky Biela pastelka môžete v roku 2024 aj v našej škole, škôlke ľubovoľným príspevkom do prenosnej pokladničky:

               

              • zajtra 17.septembra 2024 počas ZRPŠ bude pokladnička na hlavnej chodbe ZŠ
              • v štvrtok 19. septembra 2024 bude pokladnička na chodbe MŠ
              • v piatok 20. septembra 2024 navštívia naši dobrovoľníci s pokladničkou všetky triedy ZŠ.


              Za akúkoľvek podporu vám ďakujeme.

            • S úsmevom v materskej škole

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album S úsmevom v materskej škole.

              Hoci sme v materskej škole len viac ako týždeň, naše deti sa v nej cítia spokojne. Majú množstvo podnetov stráviť čas hrou s kamarátmi. Najviac sa im páči v našej záhrade. Aj keď niektorým ešte vypadne slzičky za maminou, netrvá dlho a už sú zaujaté hrou s kamarátmi. Svedčia o tom aj zábery spokojných detí.

            • Nezabudnutí susedia

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabudnutí susedia.

              Pri príležitosti Dňa obetí holokaustu sa žiaci 9. ročníka zúčastnili spomienkového podujatia Nezabudnutí susedia v Dolnom Kubíne. Prostredníctvom videohovoru si vypočuli autentické svedectvo preživšieho holokaustu - pána Tibora Spritza, rodáka z Dolného Kubína, ktorý v súčasnosti žije v USA. Dozvedeli sa aj mnohé zaujímavosti z dejín židovskej komunity, ktorá kedysi žila v našom okresom meste. Podujatie ďalej pokračovalo na židovskom cintoríne. Za zvukov huslí tu odzneli mená tých obyvateľov Dolného Kubína, ktorí sa už z koncentračných táborov domov nevrátili. Na záver sme ešte položili na hroby malé biele kamienky - ako symbol toho, že nezabúdame.

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

            • Milí žiaci, vážený pedagogický zbor, rodičia a priatelia školy!

              Milí žiaci, je čas opäť spolu prežiť ďalší školský príbeh... Brána do napínavých školských dobrodružstiev a poznania sa dnešným dňom pre vás opäť otvára. Nech sa páči. Objavte veľa nových vedomostí, zručností a skúseností, venujte sa svojim záľubám, tešte sa,  zabávajte, súťažte, odhaľujte tajomstvá a zažívajte dobrodružstvá vášho detstva. Prajme si, aby aj tento náš školský príbeh prispel k vzdelanosti vás, nášho regiónu aj celej našej krajiny .

              V prvom rade s radosťou vítam našich prváčikov. Pozrite sa okolo seba, milí prváci, toto sú všetko vaši noví kamaráti a spolužiaci. Vitajte v našej školskej rodine! Začínate novú etapu svojho života. Je to pre vás veľká zmena, väčšina z vás je iste plná očakávaní, možno i obáv z nového, nepoznaného. Nebojte sa! Sľubujem vám, že na konci školského roka budete vedieť všetci čítať, písať, počítať a získate veľa iných poznatkov.

              Škola nie je len učenie, skúšanie a písomky, dobrá škola je živý organizmus, v ktorom fungujú dobré medziľudské vzťahy, vzájomný rešpekt k svojim právam, ale i uvedomenie si svojich povinností. Toto veľmi dobre vedia naši deviataci. Áno, práve na vás čaká náročný školský rok s prívlastkom „posledný“. Ani ste sa nenazdali a budete sa čochvíľa rozhodovať o svojom ďalšom smerovaní. Svet okolo nás sa rýchlo mení, očakáva ľudí samostatných, schopných postarať sa samých o seba, ľudí, ktorí sa vedia rýchlo zorientovať a vedia použiť vedomosti, či rýchlo získať nové informácie. K tomu treba mať dobré základy vzdelania. Držím vám palce, aby ste v tomto dôležitom deviatom ročníku boli úspešní.

              Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom, tak budete mať radosť sami zo seba.

              Vážení rodičia! Chcem aj vás pozdraviť. Vy ste nesmierne dôležitým článkom v reťazci výchovy a získavania vzdelania. Dôverujete našej základnej škole a zverili ste nám svoje deti. Verím, že budeme vzájomne spolupracovať, hľadať spoločné riešenia v prospech vašich detí. Spojme sily dospelých v prospech detí.

              Vy milé kolegyne ste režisérmi výchovno-vzdelávacieho procesu, odovzdávate žiakom múdrosť. Vychovávate celou svojou osobnosťou nehľadiac na čas, zdravie a ohodnotenie svojej práce.  Majte na pamäti, že škola a žiaci v nej tvoria zložitý organizmus, že  v každej lavici sedí iný žiak, ktorého osobnosť máme poznať, rešpektovať a rozvíjať.

              Vážený pán starosta a verejnosť obcí Žaškov a Párnica, ďakujem za dôveru a teším sa na spoluprácu. Verím, že naša základná škola s materskou školou prinesie kvalitné služby v oblasti vzdelania a výchovy a bude platnou súčasťou modernej školskej infraštruktúry nášho regiónu.

               

              Vitajte v školskom roku 2024/2025, touto chvíľou je slávnostne otvorený.

               

              Mgr. Jaroslav Kržka, riaditeľ školy

               

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Žaškov
        • +421 911 372 975
        • +421 435 892 235
        • Školská 219/3
          027 21 Žaškov
          02721 Žaškov
          Slovakia
        • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
          Telefón.: 043/ 5892 270
          Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
          027 21 Žaškov
        • Telefón.: 043 / 5892 271
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje