• Novinky

            • Divadielkov MŠ

            • Deti sa v tomto novom školskom roku 1.krát zúčastnili divadielka pod názvom Zlatá rybka. Vychutnávali si divadielko od samého začiatku, ako uvideli na pódiu nádherné kulisy starej chalúpky, v ktorej žil rybár dedko so starenkou. Deti prekvapila najviac hlavná postava z rozprávky, Zlatá rybka, ktorá bola naozaj zlatá a celá sa trblietala. Celé divadielko žiaril deťom úsmev na tváričkách a na koniec sme účinkujúcim darovali obrovský potlesk ako poďakovanie. Deti si odnášali milé spomienky a zážitky.

            • Hodina deťom

            • Vážení rodičia, milí spoluobčania.

                          Tento rok sa koná už 21. ročník charitatívnej akcie „Hodina deťom“.Hodina deťom je zbierka určená na podporu projektov pomáhajúcim deťom na celom Slovensku. Touto akciou chceme aj my – žiaci našej školy, poukázať na potrebu pomoci ľuďom v núdzi.Už po tretí krát sa formou zbierky zapojíme do tejto charitatívnej akcie. V štvrtok 14.11. bude skupina našich žiakov vykonávať zbierku najskôr v obci a potom sa presunú do tried, kde svojim spolužiakom objasnia, komu je zisk zo zbierky určený. Hliadka bude riadne označená.Je na Vašom uvážení, či túto akciu podporíte a finančne prispejete. Veríme, že sa nám spoločnými silami podarí vyzbierať viac peňazí ako minulý rok.           

              Všetkým darcom vopred ďakujeme.

            • Dentálna hygiena v MŠ

            • Pani dentálna hygienička priblížila deťom pomocou obrázkov, prezentáciou a rozprávkou ,,Bacil Emil a zubný kaz“ správnu techniku čistenia zúbkov. Deti hravou formou triedili potraviny zdravé a nezdravé pre naše zúbky. Tiež sa rozprávali na tému ,,Čo s boľavým zúbkom“. Ukázali si ako vyzerá pokazený a zdravý zúbok. Taktiež si ukázali dobrú a zlú kefku. Nakoniec všetky deti prisľúbili, že sa budú poctivo a zodpovedne o svoje zúbky starať. Boli odmenené zubnou pastou aj omaľovánkou.

               

            • Štátna vedecká knižnica Banská Bystrica a Múzeum SNP

            • V októbri  sa žiaci 6. – 9. ročníka zúčastnili vzdelávacích aktivít v Štátnej vedeckej knižnici a v Múzeu SNP v Banskej Bystrici. V štátnej vedeckej knižnici boli aktivity zamerané ku Dňu európskych jazykov a v Múzeu SNP sme získali poznatky v rámci  dejepisného  učiva.

            • Vianočná besiedka

            • Vážení rodičia, starí rodičia a priaznivci našej školy,

              srdečne Vás pozývame na Vianočnú besiedku, ktorá sa uskutoční 20.12.2019 o 9:00 na hlavnej chodbe. Program si pre Vás pripravili naši šikovní žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov. Tešíme sa, že slávnostným programom spoločne uzavrieme kalendárny rok 2019 a otvoríme ten magický vianočný čas, ktorý strávime v kruhu svojich milovaných.

            • Škloské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

            • V mesiaci október sme uskutočnili školské kolo  Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.  Olympiáda pozostávala z písomnej a ústnej časti. Všetci súťažiaci sa „držali statočne“, ale najlepší výkon podali: Púčeková Alexandra, Solivajsová Miriam a Maťašáková Nikola. Saška našu školu bude reprezentovať v  okresnom kole, ktoré sa uskutoční v novembri. Blahoželáme!!!

            • Tisíc a jedna stories

            • Orientálna rozprávka v podaní hercov Divadelného centra v Martine bola pre nás príjemným spestrením jedného októbrového dopoludnia. Divadelné centrum pre nás každý rok pripraví zaujímavú inscenáciu v anglickom jazyku, a my sa vždy dobre pobavíme. Aj tentoraz bolo toto  predstavenie príspevkom ku  Dňu európskych jazykov.

            • Projekt ALINO

            • N

              Naša škola  sa zapojila do

                  environmentálneho projektu Alino pre školy.      Separujeme  hliníkový potravinársky odpad 

               nekončí na skládke, ale je  posunutý na recykláciu.

              Deti doma  aj v škole  pripravujú pre svojho priateľa mimozemšťana  ALINA  „dobroty“  z použitých hliníkových  potravinových obalov nasledovne:

               CHUTIA MU LEN PRAVÉ  HLINÍKOVÉ    DOBROTY  

                  - špeciálne  -ale úplne jednoducho upravené   -

                   je možné vidieť na stránke www.prealina.sk.

               

               EKO hliadka  našej školy  už spolužiakom názorne ukázala prípravu dobrôt z hliníka

              1. Halušky  -  hliníkové viečka z jogurtov, šalátov, rybacích výrobkov, paštét
              2. Guľky      -  alobal z čokolád, syrov a iný alobal použitý pri príprave potravín
              1. Placky     -  mäkké hliníkové vaničky z paštét a plechovky z nápojov,

                                  len  zatláčacie viečka z kompótových fliaš, hliníkové vaničky zo sviečok

              DOBROTY PRE ALINA   budeme  zbierať a vážiť v škole 4 –krát  do roka  

               Deti vedia, že dobroty pre ALINA  zbierajú  v dvoch oddelených  vreciach / taškách /:

               PLACKY pre Alina sú zabalené samostatne vo vreci  /vrecku /  -  MUSIA BYŤ STLAČENÉ !!!

               HALUŠKY a GUĽKY  mu chutia pomiešané v druhom samostatnom vreci

              Inštruktážne video s názornou ukážkou vytvárania halušiek, guliek a placiek ako dobrôt pre ALINA je možné vidieť na stránke www.prealina.sk.  – našim žiakom ho názorne  priblížila        EKO hliadka  našej školy ,ktorá ďakuje všetkým „Alinovým kamarátom“ .

               

               

               

            • Platba za stravné a ŠKD

            • Vážení rodičia,

              platby za stravu a ŠKD sa platia vždy do 15. dňa predchádzajúci mesiac. Preto Vás prosíme o úhradu týchto platieb za mesiac október už k 15.9.2019.

              Stravné:

              Aplikácia edupage váš jednorazový poplatok za stravu automaticky rozdelila na viaceré mesiace. Táto chyba bude automaticky odstránená po pripísaní štátnej dotácie na stravné na účet školy. Mesačný poplatok za stravu za mesiac október (MŠ s dotáciou 10€, MŠ bez dotácie 34€, 1. st. ZŠ  5€, 2.st. ZŠ  5,60€) prosíme uhradiť na účet SK76 5600 000 0083 4411 7006.

              ŠKD:

              Prosíme rodičov, ktorí ešte nemajú uhradený poplatok za ŠKD, nech tento poplatok urýchlene zaplatia na príjmový účet školy: SK94 5600 000 0083 4411 6003. Platba je možná mesačne (5€), alebo v intervaloch september-december (20€), január-jún (30€).

              Viac informácií o platbách a strave zadarmo dostanete počas ZRPŠ dňa 17.9.2019 o 15:15 hod.

            • Platby za stravné

            • Žiadame všetkých, ktorí prihlásili svoje dieťa na obedy, o zaplatenie platby za stravovanie, ktorú bolo treba uhradiť do 25.augusta. Bez tejto platby nebude možné žiakovi poskytnúť stravu. Táto platba zahŕňa jednorazový poplatok a pravidelnú mesačnú platbu. Ďalšie mesiace budete platiť len mesačný poplatok.

              Jednorazový poplatok:

              MŠ: 29€,

              1. st. ZŠ 23€,

              2.st. ZŠ 24,60€.

              Mesačný poplatok:

              MŠ s dotáciou: 10€,

              MŠ bez dotácie: 34€,

              1. st. ZŠ:  5€,

              2.st. ZŠ:  5,60€.

              Platbu prosíme uhradiť na číslo účtu SK76 5600 0000 0083 4411 7006 najneskôr do 30.8.2019. Do informácie pre príjemcu prosíme uviesť meno a priezvisko stravníka.

              Po zaplatení bude žiak automaticky prihlásený na obed každý deň vyučovania. V prípade neprítomnosti žiaka na vyučovaní je za odhlásenie dieťaťa zodpovedný jeho zákonný zástupca.

              Možnosti odhlásenia z obedov:

              1, Prostredníctvom aplikácie edupage v predchádzajúci deň najneskôr do 14:00.

              2, Telefonicky na t.č.: 043/5892271 do 7:00.

              3, Osobne v ŠJ do 7:00.

              V prípade, že máte záujem uhradiť platby za viac mesiacov naraz, hromadné platby Vás prosíme uhrádzať len v intervaloch september- december, január-jún.

              Po zaplatení poplatku sa Vám v aplikácii edupage zobrazí zoznam ďalších mesačných platieb. V prípade, že sa Vám zobrazí platba, ktorej nerozumiete, alebo nie je v súlade s poplatkami školy, prosím kontaktujte nás na t.č.: 043/5892271.

            • Zmena dizajnu našej školskej webovej stránky

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              upozorňujeme Vás na zmenu dizajnu našej školskej webovej stránky. Dôvodom zmeny bol prechod na responzívny dizajn. Responzívny dizajn stránok vznikol ako dôsledok čoraz častejšieho zobrazovania stránok na mobilných zariadeniach. 

              Responzívny dizajn stránky sa prispôsobuje aktuálnej šírke obrazovky, teda webová stránka vyzerá dobre na všetkých používaných zriadeniach:

              - monitore počítača,

              - tablete,

              - smartfóne

              Vďaka responzívnemu dizajnu sa prvky obrazovky, ktoré sa pri plnej šírke zobrazujú vedľa seba, pri menšej obrazovke ukladajú jeden pod druhý, prípadne sa premiestňujú na úplne iné miesto alebo schovávajú.

              Veríme, že sa Vám naša nová stránka páči a je pre Vás dostatočne prehľadná. V prípade akýchkoľvek pripomienok prosím kontaktujte správcu stránky na mailovej adrese: valekova.e@gmail.com.

              Prajeme príjemný prázdninový čas.

            • Koncoročný turnaj

            • Dňa 27.6.2019 sme si zmerali sily v prehadzovanej a neskôr vo volejbale so žiakmi siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Po sčítaní bodov zo zápasov sa na treťom mieste umiestnili žiaci siedmeho ročníka, druhé miesto obsadil pedagogický zbor a na prvom mieste sa umiestnili žiaci deviateho ročníka a získali putovný pohár, ktorý si na ďalšom turnaji vybojujeme späť. Víťazom srdečne blahoželáme.

            • Reportáž z denného letného tábora

            • Vážení rodičia, krátka reportáž z denného letného tábora bola zverejnená už dnes v Televíznych novinách. Túto reportáž môžte sledovať ešte dnes na Markíza +1, alebo v archíve televízie Markíza.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Žaškov
      • +421 911 372 975
      • +421 435 892 235
      • Školská 219/3
        027 21 Žaškov
        02721 Žaškov
        Slovakia
      • Email MŠ: mszaskov@gmail. com
        Telefón.: 043/ 5892 270
        Adresa MŠ: Matúšovská 474/4
        027 21 Žaškov
      • Telefón.: 043 / 5892 271
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje